Opdag et ny twist på den klassiske hummus med denne lækre edamamebønne-hummus.
Edamame hummus – her tilsat frisk spinat for ikke bare at give en smuk grøn farve, men også et boost af vitaminer.
Denne opskrift er en sikker vinder, hvis du er til cremet hummus md skønne smage som tahin, friskpresset citronsaft, hvidløg og god olivenolie. Et strejf af spidskommen tilføjer den sidste finesse, der gør smagsoplevelsen komplet.
Nyd den som dip til friske grøntsager, på et stykke ristet brød, eller som en del af et større meze-bord.
Prøv også mine andre opskrifter på hummus – klik her.
Edamame hummus
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g edamame bønner, bælgede - vægt uden skaller
- 1-2 fed
hvidløg
- 2 1/2 spsk tahin - klik her for opskrift
- 1 citron, saften heraf
- 1/2 tsk
spidskommen
- 1/2 dl olivenolie - måske en smule mere
- 1/2 dl vand - måske en smule mere
-
Salt
- 1 håndfuld frisk spinat
Sådan gør du
- Kog de bælgede edamame bønner i 5 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand så de køler hurtigt af.
- Hæld bønner i en blender sammen med hvidløg, tahin, olie, salt, spidskommen, vand og saften af 1/2 citron, og blend edamame bønnerne fint.
- Tilsæt spinaten, og blend igen til hummusen er blød og cremet - tilsæt evt. mere vand eller olie, hvis der er behov for det.Smag også til med mere citronsaft og evt. mere salt.
- Opbevar din edamame hummus på køl til den skal serveres, og top den gerne med lidt bælgede edamame bønner, olivenolie, friskkværnet peber og evt. mikrogrønt inden servering.
Pingback: Rødbedehummus - Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus
Tak for opskriften – enkelt og velsmagende.
Hej Annie
Tusind tak – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hej. Elsker dine opskrifter – og skal helt sikkert prøve den her også. Hvor lang tid kan den holde sig på køl?
Mvh Berit
Hej Berit
Hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Den kan fint holde 3-4 dage på køl 🙂
Kh Dianna