Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw

Pulled pork burger

Super lækre pulled pork burgers med hjemmelavet coleslaw, – det er altså en sikker vinder.
Det er super nemt at lave sådan en omgang, stegen passer sig selv hele dagen, og så smager det bare afsindig godt.

Pulled pork burger

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: +24 timer

Opskrift på pulled pork burger med hjemmelavet coleslaw.

Ingredienser

  • Coleslaw
  • 1/2 stort spidskål, - gerne halv rød og halv grøn
  • 2-3 store gulerødder, skrællede
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl god mayonnaise, - jeg bruger altid Hellmann's
  • 3 tsk rørsukker
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 1/2 tsk sød sennep
  • 1 1/2 spsk æblecidereddike
  • Salt og peber
  • Pulledpork
  • 2 - 2 1/2 kg nakkesteg
  • Krydderi rub
  • 4 spsk sød paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 4 spsk rørsukker eller brun farin
  • 2 spsk groft salt
  • 1 tsk løg pulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk chili
  • 1/2 - 1 tsk cayennepeber
  • 1/2 - 1 tsk røget paprika
  • Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
  • 1 1/2 - 2 dl æblecidereddike
  • 1 1/2 spsk rørsukker eller brun farin
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 8 burgerboller, - prøv vores klassiske sesam burgerboller eller saftige brioche boller
  • Lidt mayonnaise til underbollen
  • Evt. chilisauce til top bollen - her vil jeg anbefale Chu Chum chilisauce

Fremgangsmåde

1

Pulled pork Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.

2

Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen. Sæt fadet i grillen og tænd for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader, og lad nu stegen stå i 10-12 timer. Alternativt kan den laves på samme måde i ovnen, - 120 grader i 10-12 timer.

3

Når stegen er færdig tages den af grillen og hviler i en lille halv time.

4

Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.

5

Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler, hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt.

6

Server med det samme mens kødet er lunt og lækkert.

7

Coleslaw Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.

8

Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Mas let saften ud af gulerødderne.

9

Vend kål og gulerødder i dressingen og lad salaten trække 10 min. inden den serveres.

10

Salaten kan sagtens laves et par timer før, - dæk den med film og stil den på køl, så holder den helt fint.

11

Lun burgerbollerne, smør underbollen med mayonnaise, top med et godt lag pulled pork efterfulgt at coleslaw og til sidst top bollen. Smør evt. top bollen med en god chilisauce.

Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger – Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger – Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger – Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger - Opskrift på pulled pork og coleslaw
Pulled pork burger – Opskrift på pulled pork og coleslaw

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Coleslaw - Opskrift på den lækreste coleslaw, nem og hurtig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*