Super lækre pulled pork burgers med hjemmelavet coleslaw, – det er altså en sikker vinder.
Det er super nemt at lave sådan en omgang, stegen passer sig selv hele dagen, og så smager det bare afsindig godt.
Pulled pork burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Coleslaw
- 1/2
stort spidskål, - gerne halv rød og halv grøn
- 3 store gulerødder, skrællede
- 1 1/2 dl
creme fraiche
- 1 1/2 dl
god mayonnaise, - jeg bruger altid Hellmann's
- 3 tsk
rørsukker
- 1 tsk
spidskommen, stødt
- 1 1/2 tsk
sød sennep
- 1 1/2 spsk
æblecidereddike
-
Salt og peber
Pulledpork
- 1 nakkesteg på ca. 2 kg
Krydderi rub
- 4 spsk
sød paprika
- 1 spsk
spidskommen
- 4 spsk
rørsukker eller brun farin
- 2 spsk
groft salt
- 1 tsk
løg pulver
- 1 tsk
sennepspulver
- 1 tsk
chili
- 1 tsk
cayennepeber
- 1 tsk
røget paprika
Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
- 2 dl
æblecidereddike
- 1 1/2 spsk
rørsukker eller brun farin
- 2 spsk
ketchup
- 1 spsk
sød sennep
- 1 tsk
chiliflager
-
Salt og peber
Derudover
- 8
burgerboller, - prøv vores klassiske sesam burgerboller eller saftige brioche boller
-
Lidt mayonnaise til underbollen
-
Evt. chilisauce til top bollen - her vil jeg anbefale Chu Chum chilisauce
Sådan gør du
Pulled pork
- Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
- Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen. Sæt fadet i grillen og tænd for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader, og lad nu stegen stå i 10-12 timer. Alternativt kan den laves på samme måde i ovnen, - 120 grader i 10-12 timer.
- Når stegen er færdig tages den af grillen og hviler i en lille halv time.
- Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.
- Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler, hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt.
- Server med det samme mens kødet er lunt og lækkert.
Coleslaw
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Mas let saften ud af gulerødderne.
- Vend kål og gulerødder i dressingen og lad salaten trække 10 min. inden den serveres.
- Salaten kan sagtens laves et par timer før, - dæk den med film og stil den på køl, så holder den helt fint.
- Lun burgerbollerne, smør underbollen med mayonnaise, top med et godt lag pulled pork efterfulgt at coleslaw og til sidst top bollen. Smør evt. top bollen med en god chilisauce.
Pingback: Coleslaw - Opskrift på den lækreste coleslaw, nem og hurtig
Det er foruden i en stegeso jeg pønser på at lave det, hvis det skulle ændre noget. Kan jeg evt. sætte temperaturen op til 130 grader i almindelig ovn i stegeso og så nøjes med ca. 9 timer?
På forhånd tak, Jacob
Hej Jacob
Lyder som en super ide i en stegeso, – jeg vil blot sætte ovnen på 120 grader, det skulle være rigeligt med 9 timer til stegen i en stegeso:)
God fornøjelse:)
De bedste hilsner
Dianna
Virkelig god og lækker
Tusind tak Trine 🙂