Lækker saftig pulled pork, – nem og vanvittig lækker mad.
Pulled pork har de seneste år fået et godt tag i de danske køkkener, og det er helt forståeligt, det smager jo helt fantastisk.
Det er super nemt at lave, – når først den er rubbet og har trukket skal den bare passe sig selv i ovn eller grill i 10-12 timer ved en temperatur på ca. 120 grader. Efterfølgende hælder jeg en marinade over kødet, når det er rykket fra hinanden, – det gør kødet mega lækker juicy og tilfører endnu mere smag til hele stegen.
Pulled pork
Opskrift på pulled pork
Ingredienser
- 2 - 2 1/2 kg nakkesteg
- Krydderi rub
- 4 spsk sød paprika
- 1 spsk spidskommen
- 4 spsk rørsukker eller brun farin
- 2 spsk groft salt
- 1 tsk løg pulver
- 1 tsk sennepspulver
- 1 tsk chili
- 1/2 - 1 tsk cayennepeber
- 1/2 - 1 tsk røget paprika
- Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
- 1 1/2 - 2 dl æblecidereddike
- 1 1/2 spsk rørsukker eller brun farin
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk sød sennep
- 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen.
Sæt fadet i en forvarmet ovn og giv stegen ca. 10-12 timer ved 120 grader. Laves stegen i grillen, tændes for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader.
Lad stegen hvile 1/2 times tiden inden den trækkes fra hinanden.
Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.
Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.
Hæld den flydende marinade over kødet og vend det godt rundt.
Server i nybagte burgerboller, pita, til en salat eller lignende.

Pingback: Pulled pork pita - Opskrift med kålsalat og urtedressing