Pulled pork - Opskrift på pulled pork mede hjemmelavet rub

Pulled pork

Pulled pork
Opskrift på lækker saftig pulled pork - krydret med hjemmelavet rub.
Pulled pork - Opskrift på pulled pork mede hjemmelavet rub

Lækker saftig pulled pork, – et fantastisk stykke kød der tilberedes nemt og billigt.
Pulled pork har efterhånden godt fat i de danske køkkener, og det er helt forståeligt, – for det smager jo helt fantastisk.
Det er super nemt at lave, – når først nakkefileten er rubbet og har trukket, skal den blot passe sig selv i ovn, eller grill, i 10-12 timer ved en temperatur på ca. 120 grader.
Efterfølgende hælder jeg en marinade over min puller pork, når kødet er trykket fra hinanden. Det gør kødet mega lækker juicy, og tilfører endnu mere smag og en god syre til det ellers fede stykke kød.
Du kan undlade marinaden hvis du ikke synes om den idé, – det smager drøn godt uden også 🙂

Kan jeg lave puller pork uden den hviler på køl?
Ja det kan du sagtens 🙂
Når du ikke at rubbe stegen dagen før, – så gør som jeg beskriver i opskriften. Læg et dybt snit i stegen, næsten så den skæres igennem på langs, og krydr stegen med rubben indvendigt også. Så får mange flere flader på stegen krydderi, og får dermed mulighed for at trække ind i kødet.

Pulled pork på under 10 timer
Har du travlt, kan du ligeledes skrue op for temperaturen i ovnen, – ca. 140 grader i 7-8 timer. Her er det en rigtig god ide at hælde lidt vand i bunden af fadet som nakkefileten ligger i, og samtidig dække det til med staniol, – så stegen og rubben ikke bliver brændt eller mørk.
Hold øje undervejs, og tilsæt mere vand hvis der er behov for det.

Pulled pork - Opskrift på pulled pork mede hjemmelavet rub

Pulled pork

Opskrift på lækker saftig pulled pork - krydret med hjemmelavet rub.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.84 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Langtidsstegt, Pulled pork
Samlet tid: 1 day
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 nakkesteg på ca. 2 kg

Krydderi rub

  • 4 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 4 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    chili

  • 1 tsk

    cayennepeber

  • 1 tsk

    røget paprika

Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning

  • 1 1/2 dl

    æblecidereddike

  • 1 1/2 spsk

    rørsukker eller brun farin

  • 2 spsk

    ketchup

  • 1 spsk

    sød sennep

  • 1 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, - men læg det ved stegen alligevel.
  • Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
  • Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen.
  • Skal stegen laves samme dag, og når den derfor ikke at hvile, plejer jeg at lægge et dybt snit ind i stegen (se videoen over opskriften), og krydrer også med rubben indeni kødet. På den måde får du så mange flader som muligt krydret, og fyldt med smag.
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn, og giv stegen ca. 10-12 timer ved 120 grader.
    *Stegen kan tilberedes ved samme temperatur i grillen, - indirekte varme.
  • Lad gerne stegen hvile 1/2 times tiden inden den trækkes fra hinanden.
  • Bland imens ingredienserne til marinaen, og smag til med salt og peber. Den skal være syrlig med en sød eftersmag.
    *Du kan undlade marinaden, - men syren gør noget virkelig godt for det ret fede stykke kød.
  • Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.
  • Hæld marinade over kødet, og vend det godt rundt.
  • Server i nybagte burgerboller, pita, til en salat eller lignende.

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled pork pita - Opskrift med kålsalat og urtedressing

  2. Er det rigtigt forstået, at stegen ikke skal pakkes ind på nogen måde? Derudover ville jeg høre, om du har erfaringer med at genopvarme fra frys? Skal man vende kødet med marinaden før, at man fryser det ned, eller når man har genopvarmet det efter frys? Og hvad har du evt. oplevet har fungeret godt ift. at genopvarme det (temperatur/indstilling på ovn)?

    • Hej Mia
      Stegen skal ikke pakkes ind, – ved at du laver den “direkte” i ovnen får den en lækker stegeskorpe på overfladen:)

      Du kan sagtens fryse resterne. Stegen trækker du fra hinanden med to gafler, hælder marinaden over og vender det godt sammen. Når det så skal varmes efter frys, skal det naturligvis være optøet, – du fordeler det i et ovnfast fad og varmer det ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20 minutter – vend det gerne en enkelt gang under vejs:) Undlad at dække det til, kødet får kun en smule skorpe på denne tid, og det smager så dejligt:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Dbh Dianna

  3. Anette Maria Nørgaard

    Hej, vil man kunne lave den i en airfryer, og i så fald, hvor længe skal den have og hvor mange grader?
    Dbh Anette

    • Hej Annette

      Det har jeg desværre ikke prøvet, så det tør jeg ikke svare på 🙂
      Prøve at google, måske nogle andre har forsøgt sig med det 🙂

      Rigtig god påske 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)