Den lækreste pizza bagt med masser af mozzarella, oksemørbrad og en marinade med bl.a. soltørrede tomater, hvidløg, parmesan og persille. Masser af smag, nemt og enkelt.
Marinaden jeg bruger her, bruger jeg igen og igen, – til pastasalater, kartoffelsalater, lun bønnesalat mv. Den har så meget dejlig smag, og tager ingen tid at bikse samme.
Af kød kan du naturligvis også bruge andet end oksemørbrad, – brug det du har liggende. Du kan også sagtens bruge rester af en tilberedt bøf, eller du kan tilberede kødet inden det kommer på pizzaen hvis du foretrækker det – det når dog sagtens at blive tilberedt i ovnen.
Du kan ligeledes lave din egen pizzasauce som beskrevet i opskriften, eller du kan købe en færdiglavet i supermarkedet, – der er masser af lækre muligheder på markedet.
Pizza med oksemørbrad og marinade med soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 375 g revet mozzarella – eller 3-4 friske mozzarella
- 300 g fersk oksemørbrad, – skåret i strimler (eller andet oksekød, – tilberedt hvis ønsket)
- 1 portion pizzasauce – klik her
Marinade
- 150 g soltørrede tomater (drænet vægt)
- 1/2 dl olie – gerne fra de soltørrede tomater
- 80 g parmesan, revet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 5-6 stilke basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du
Pizza
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Vend køddet i marinaden og lad det trække mens bundene rulles ud.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Smør bundene med pizzasauce, og fordel mozzarellaen på bundene.
- Forel derefter kødet samt marinaden på bundene, – sørg for at dryppe olien over også.Oksemørbraden når sagtens at blive tilberedt, men foretrækker du at stege det af først kan du sagtens gøre det.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Giv hver pizza lidt friskkværnet peber og evt. lidt finthakket persille inden servering.