Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping

Pizza med grillet aubergine, ricotta og pesto

Pizza med grillet aubergine, ricotta og pesto
Opskrift på lækker sprød pizza med grillet aubergine, ricotta og hjemmelavet spinat pesto
Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping

Enkelt og smagfuld pizza toppet med de lækreste råvarer, – vegetar venlig og med masser af smag.
Lav gerne din egen pesto, det er altså det bedste, og er årstiden til det vil jeg også anbefale at grille aubergine skiverne, det giver et fantastisk resultat. Alternativt kan de selvfølgelig steges på en grillpande indendørs.
Vi har bagt vores pizzaer i vores Morsø Forno, de får en skøn smag og en lækker sprød bund.

Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping

Pizza med grillet aubergine, ricotta og pesto

Opskrift på lækker sprød pizza med grillet aubergine, ricotta og hjemmelavet spinat pesto
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 2 dl

    god pesto, - prøv denne spinat pesto eller vores lækre ruccola pesto

  • 1

    aubergine

  • 2

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • 1 pk

    ricotta

  • 50 g

    parmesan, skåret i tynde flager

  • Evt.2 håndfulde ruccola

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Skær auberginen i tynde skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen, og grill dem ved middel høj varme til de tager farve.
  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
  • Top med skiver af grillet aubergine, parmesan samt klatter af ricotta og pesto.
  • Krydr med salt og peber og bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader)
  • Top evt. med ruccola og server straks.
Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping
Sprød pizza med aubergine, ricotta og pesto, toppet med frisk ruccola – Inspiration til lækker pizza topping
Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping
Lækker pizza toppet med aubergine, ricotta og pesto.
Opskrift på pizza med aubergine, ricotta og pesto - Inspiration til topping
Server den som her eller giv den lidt frisk ruccola på toppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)