Grøn pesto med rucola - Ruccolapesto med basilikum

Grøn pesto med rucola – Ruccola pesto med basilikum

Grøn pesto med rucola – Ruccola pesto med basilikum
Opskrift på lækker hjemmelavet rucolapesto - Grøn pesto med ruccola og basilikum.
Denne opskrift giver ca. 2 dl færdig pesto.
Grøn pesto med rucola - Ruccolapesto med basilikum

Lækker hjemmelavet pesto med ruccola, basilikum, nødder og parmesan.
Rucolapesto er simpelthen så lækkert til både pizza, pasta, salater eller som dip til sprøde brødskiver og grøntsager.
Det er super nemt at lave sin egen pesto, og det smager bare så bedre end dem du kan købe i supermarkedet.
Min favorit opskrift på pesto er denne med rucola, basilikum, nødder og parmesan.
Jeg elsker ruccolapesto, og tit ligger vi inde med en rest ruccola fra vi har lavet pizza eller lignende.

Grøn pesto med rucola - Ruccolapesto med basilikum

Grøn pesto med rucola – Ruccola pesto med basilikum

Opskrift på lækker hjemmelavet rucolapesto - Grøn pesto med ruccola og basilikum.
Denne opskrift giver ca. 2 dl færdig pesto.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grøn pesto, Pesto, Ruccola, Rucola
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 store håndfulde ruccola
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 dl god mild olivenolie
  • 40 g

    parmesan

  • 40 g

    pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande

  • 20 g

    mandler

  • 2 fed

    hvidløg

  • Salt og evt. peber

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.
    Du kan blende den grov eller til den er helt fin, og nærmest som en pestosauce.
  • Smag til med salt og evt. peber - og opbevar pestoen på køl til den skal serveres.
  • Prøv også at smage til med en smule friskpresset citron, det går utrolig godt sammen med fedmen i pestoen.
Grøn pesto med rucola - Ruccolapesto med basilikum
Grøn pesto med rucola – Ruccolapesto med basilikum

Kommentarer

  1. Pingback: Pesto pasta - Opskrift med tomat, mozzarella og bacon

  2. Pingback: Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella

  3. Pingback: Ravioli - Opskrift på hjemmelavet ravioli med burrata og pesto

  4. Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing

  5. Pingback: Pizza bianco med græskar - Opskrift på græskar pizza

  6. Anne-Lotte

    Uha, jeg synes min blev meget bitter i smagen – kan jeg tilføje noget for at “ophæve” bitterheden? (Tænker det nok er rucculaens skyld)

    • Hej Anne-Lotte

      Som du selv siger, så er rucola jo til den bitre side, – MEN det kan bestemt også være pga. olivenolien.
      Nogle olivenolier har en meget bitter smag, og så duer de generelt ikke til pesto, da de vil smage meget igennem.
      Så det er lige før jeg tror det er olien “den er gal” med, – for synes bestemt ikke min smager bittert. Kun den let bitre smag fra rucolaen 🙂

      Så smag altid på olien inden den bruges hvor der skal anvendes en relativ stor mængde, – f.eks. også når der laves hummus 🙂

      Tror desværre ikke du kan fjerne det bitre, – men brug den så evt. til en pasta hvor du blander den med noget mascarpone eller lignende. Det vil gøre den mildere i smagen 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)