
Den her ultra simple og nemme pastaret er gået hen og blevet en af vores helt store favoritter. Det italienske køkken er virkelig fantastisk, og det er ofte de helt simple retter, som denne linguini arrabiata, der på trods af de få ingredienser, virkelig brænder igennem med en masse smag.
Man kan spice den op og ned efter temperament, men det er vigtigt den har lidt styrke, – det er det der gør den til en ægte arrabiata.

Pasta Arrabiata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta, - jeg har brugt linguine
- 1/4 dl
olivenolie
- 4 fed
hvidløg
- 1
løg, finthakkede
- 1 ds
hakkede tomater
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1/2 tsk
tørret chili, alt efter ønskede styrke og styrken på chiliflagerne
- 1 tsk
sukker
- 1 håndfuld
friske basilikumsblade
-
Salt og peber
-
Revet parmesan og basilikum til topping
Sådan gør du
- Svits løg, chiliflager og hvidløg i olivenolien ved middel varme, det skal ikke tage farve.
- Kom tomatkoncentraten ved og lad den svitse med i et minuts tid.
- Tilsæt de flåede tomater og sukker, og lad saucen simre i en halv times tid.
- Smag til med salt og peber.
- Kog i mellemtiden pastaen så den er al dente og stadig med godt bid i.
- Vend den kogte pasta i saucen, tilsæt de friske basilikumsblade og varm hurtigt igennem et minuts tid, så pastaen fortsat er al dente.
- Server med masser frisk revet parmesan og et drys hakket basilikum.

Dejlig og nem opskrift. Jeg kan dog lide frisk chili, så dét har jeg i.
Hej Liv
Hvor dejligt at høre, og god ide med den friske chili – det smager også bare så dejligt 🙂
Kh Dianna
Så lækker opskrift, tak for den:)
Den smager vildt godt! Håber mange flere vil lave den, for folk har fortjent det 😉
Så god! Håber I vil sende flere pastaretter som denne ud på siden:-)
Så god! Håber I vil lave flere pastaretter som denne:-)
Tusind tak for de søde ord Laura 🙂