Pasta arrabiata - Opskrift på pasta med spicy tomatsauce

Pasta Arrabiata – Gourministerieets Spicy tomatsauce a la arrabiata

Pasta Arrabiata - Gourministerieets Spicy tomatsauce a la arrabiata
Opskrift på nem og lækker pasta a la arrabiata - simre version.
Pasta arrabiata - Opskrift på pasta med spicy tomatsauce

Her får du min version af den klassiske Pasta Arrabiata – en stærk og fyldig spicy tomatsauce, der varmer både smagsløg og sjæl. Hvor den traditionelle arrabiata typisk laves med ganske få ingredienser, har jeg valgt at tage mig den frihed at skrue lidt op for smagen.
Jeg har nemlig tilsat løg og tomatkoncentrat, som ikke normalt er en del af den originale italienske version – men det giver saucen en skøn dybde og fyldighed. Derudover lader jeg den simre i 30-40 minutter, så alle smagene får lov at udvikle sig og smelte sammen til den lækreste, koncentrerede tomatsauce med bid fra chili og sødme fra tomaten.

Sauce og pasta går op i en højere enhed, og det hele får den helt rigtige arrabiata-karakter: en tomatbaseret sauce, der er både enkel og intens – og med den helt rette styrke til at gøre den vanedannende.

Vil du prøve den mere klassiske penne arrabiata? Så finder du min opskrift på original Penne Arrabbiata lige her.

Pasta arrabiata - Opskrift på pasta med spicy tomatsauce

Pasta Arrabiata - Gourministerieets Spicy tomatsauce a la arrabiata

Opskrift på nem og lækker pasta a la arrabiata - simre version.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.69 fra 41 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Nem pasta, Vegetar
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    løg, finthakkede

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1/2 tsk

    tørret chili, alt efter ønskede styrke og styrken på chiliflagerne

  • 1/4 dl

    olivenolie

  • 2-3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1 tsk

    sukker

  • 4-500 g pasta - jeg har brugt linguine
  • 1 håndfuld

    friske basilikumsblade

  • Salt og friskkværnet peber
  • Revet parmesan og basilikum til topping

Sådan gør du

  • Svits løg, chiliflager og hvidløg i olivenolien ved middel varme, det skal ikke tage farve.
  • Kom tomatkoncentraten ved og lad den svitse med i et minuts tid.
  • Tilsæt de hakkede tomater og sukker, og lad saucen simre i 30-40 minutters tid. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kog i mellemtiden pastaen al dente som beskrevet på pakken.
  • Vend den kogte pasta i saucen, tilsæt de friske basilikumsblade og juster evt. konsistensen med en smule pastavand. Varm igennem til saucen sætter sig omkring pastaen.
  • Server med masser frisk revet parmesan og et drys hakket basilikum.

Kommentarer

  1. Liv Teigen

    5 stars
    Dejlig og nem opskrift. Jeg kan dog lide frisk chili, så dét har jeg i.

    • Hej Liv

      Hvor dejligt at høre, og god ide med den friske chili – det smager også bare så dejligt 🙂

      Kh Dianna

  2. Alberte

    5 stars
    Så lækker opskrift, tak for den:)

  3. Anonym

    5 stars
    Den smager vildt godt! Håber mange flere vil lave den, for folk har fortjent det 😉

  4. Anonym

    5 stars
    Så god! Håber I vil sende flere pastaretter som denne ud på siden:-)

  5. 5 stars
    Så god! Håber I vil lave flere pastaretter som denne:-)

4.69 from 41 votes (36 ratings without comment)

Skriv et svar til Anonym Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)