
Her får du min version af den klassiske Pasta Arrabiata – en stærk og fyldig spicy tomatsauce, der varmer både smagsløg og sjæl. Hvor den traditionelle arrabiata typisk laves med ganske få ingredienser, har jeg valgt at tage mig den frihed at skrue lidt op for smagen.
Jeg har nemlig tilsat løg og tomatkoncentrat, som ikke normalt er en del af den originale italienske version – men det giver saucen en skøn dybde og fyldighed. Derudover lader jeg den simre i 30-40 minutter, så alle smagene får lov at udvikle sig og smelte sammen til den lækreste, koncentrerede tomatsauce med bid fra chili og sødme fra tomaten.
Sauce og pasta går op i en højere enhed, og det hele får den helt rigtige arrabiata-karakter: en tomatbaseret sauce, der er både enkel og intens – og med den helt rette styrke til at gøre den vanedannende.
Vil du prøve den mere klassiske penne arrabiata? Så finder du min opskrift på original Penne Arrabbiata lige her.

Pasta Arrabiata - Gourministerieets Spicy tomatsauce a la arrabiata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
løg, finthakkede
- 4 fed
hvidløg
- 1/2 tsk
tørret chili, alt efter ønskede styrke og styrken på chiliflagerne
- 1/4 dl
olivenolie
- 2-3 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater
- 1 tsk
sukker
- 4-500 g pasta - jeg har brugt linguine
- 1 håndfuld
friske basilikumsblade
- Salt og friskkværnet peber
-
Revet parmesan og basilikum til topping
Sådan gør du
- Svits løg, chiliflager og hvidløg i olivenolien ved middel varme, det skal ikke tage farve.
- Kom tomatkoncentraten ved og lad den svitse med i et minuts tid.
- Tilsæt de hakkede tomater og sukker, og lad saucen simre i 30-40 minutters tid. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente som beskrevet på pakken.
- Vend den kogte pasta i saucen, tilsæt de friske basilikumsblade og juster evt. konsistensen med en smule pastavand. Varm igennem til saucen sætter sig omkring pastaen.
- Server med masser frisk revet parmesan og et drys hakket basilikum.
Dejlig og nem opskrift. Jeg kan dog lide frisk chili, så dét har jeg i.
Hej Liv
Hvor dejligt at høre, og god ide med den friske chili – det smager også bare så dejligt 🙂
Kh Dianna
Så lækker opskrift, tak for den:)
Den smager vildt godt! Håber mange flere vil lave den, for folk har fortjent det 😉
Så god! Håber I vil sende flere pastaretter som denne ud på siden:-)
Så god! Håber I vil lave flere pastaretter som denne:-)
Tusind tak for de søde ord Laura 🙂