Opskrift på Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Den her ultra simple og nemme pastaret er gået hen og blevet en af vores helt store favoritter. Det italienske køkken er virkelig fantastisk, og det er ofte de helt simple retter, som denne linguini arrabiata, der på trods af de få ingredienser, virkelig brænder igennem med en masse smag.
Man kan spice den op og ned efter temperament, men det er vigtigt den har lidt styrke, – det er det der gør den til en ægte arrabiata.

Pasta Arrabiata

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på nem og lækker pasta arrabiata

Ingredienser

  • 500 g pasta, - jeg har brugt linguine
  • 1/4 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg, finthakkede
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1/2 - 1 tsk tørret chili, alt efter ønskede styrke og styrken på chiliflagerne
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • Salt og peber
  • Revet parmesan og basilikum til topping

Fremgangsmåde

1

Svits løg, chiliflager og hvidløg i olivenolien ved middel varme, det skal ikke tage farve.

2

Kom tomatkoncentraten ved og lad den svitse med i et minuts tid.

3

Tilsæt de flåede tomater og sukker, og lad saucen simre i en halv times tid.

4

Smag til med salt og peber.

5

Kog i mellemtiden pastaen så den er al dente og stadig med godt bid i.

6

Vend den kogte pasta i saucen, tilsæt de friske basilikumsblade og varm hurtigt igennem et minuts tid, så pastaen fortsat er al dente.

7

Server med masser frisk revet parmesan og et drys hakket basilikum.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*