One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar
Opskrift på nem og lækker mexicansk one pot risret.
One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

Nem og lækker one pot mexicansk risret, – fyldt med grøntsager, hakket oksekød og cheddar. Masser af smag og super lækker comfy ret til alle ugens dage.
Retten kan være klar på en god halv time, og med et minimum af opvask – det er jeg altså vild med i hverdagene.
Min erfaring er, at styrken på de syltede jalapenos er meget forskellig, – så smag dig frem.

One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar

Opskrift på nem og lækker mexicansk one pot risret.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 dl ris, – jeg har brugt parboiled
  • 250 g cherry tomater, halveret
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 5-10 skiver syltet jalapenos, – start med 5 og smag til
  • 1 ds kidney bønner
  • 200 g revet cheddar
  • 7 dl bouillon, – okse, kylling eller grønt
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk mexicansk krydderi eller taco mix
  • Salt og peber
  • Olie
  • Creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skyl risene grundigt og lad dem dræne i en sigte.
  • Varm en god sjat olie i en dyb pande og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, peberfrugt, forårsløg og hvidløg og lad det varme med til løgene er klare.
  • Tilsæt jalapenos og mexicansk krydderi, og lad det stege med et minuts tid.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem og hæld derefter tomaterne, ris og bouillon over – start med. 5 dl bouillon.
  • Lad retten simre ved svag til middel varme, og rør jævnligt. Tilsæt mere bouillon løbende, retten skal ikke være våd, men der skal være nok til at risene bliver tilberedt.
    3 minutter inden risene er færdige røres kidney bønnerne i.
  • Når risene er møre slukkes for blusset, og osten vendes i retten.
  • Smag til med salt og peber, og top risretten med iskold creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt – persille eller koriander.
    Server evt. med en skål sprøde tortillachips ved siden af.
One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød
One pot mexicansk risret – Opskrift på risret med oksekød

Kommentarer

  1. Glæder mig til at prøve opskriften af! Kan man evt. bytte bønnerne ud med noget andet? Majs f.eks.?

    • Hej Rikke
      Hvis du ikke bryder dig om bønner kan du bestemt bytte dem ud med andet grønt:) Gerne ekstra peberfrugt, – men feks. også squash i små tern og en lille dåse majs:)

      Kh Dianna

  2. Hvor lang tid skal retten koge når risene er kommet i?

    • Hej Tine
      Jamen til risene er møre, – det kommer lidt an på ristype, hvor højt blus man kører ved og hvor meget væde man har ved retten:) Men ca. 15 minutter (+-), – men smag på dem:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse