One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar
Opskrift på nem og lækker mexicansk one pot risret.
One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

Nem og lækker one pot mexicansk risret, – fyldt med grøntsager, hakket oksekød og cheddar. Masser af smag og super lækker comfy ret til alle ugens dage.
Retten kan være klar på en god halv time, og med et minimum af opvask – det er jeg altså vild med i hverdagene.
Min erfaring er, at styrken på de syltede jalapenos er meget forskellig, – så smag dig frem.

One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød

One pot mexicansk risret med hakket oksekød, grøntsager og cheddar

Opskrift på nem og lækker mexicansk one pot risret.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 36 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 dl ris, – jeg har brugt parboiled
  • 250 g cherry tomater, halveret
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 5-10 skiver syltet jalapenos, – start med 5 og smag til
  • 1 ds kidney bønner
  • 200 g revet cheddar
  • 7 dl bouillon, – okse, kylling eller grønt
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk mexicansk krydderi eller taco mix
  • Salt og peber
  • Olie
  • Creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt til toppen
  • Evt. en lille dåse majs – kan undlades

Sådan gør du

  • Skyl risene grundigt og lad dem dræne i en sigte.
  • Varm en god sjat olie i en dyb pande og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, peberfrugt, forårsløg og hvidløg og lad det varme med til løgene er klare.
  • Tilsæt jalapenos og mexicansk krydderi, og lad det stege med et minuts tid.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem og hæld derefter tomaterne, ris og bouillon over – start med. 5 dl bouillon.
  • Lad retten simre ved svag til middel varme, og rør jævnligt. Tilsæt mere bouillon løbende, retten skal ikke være våd, men der skal være nok til at risene bliver tilberedt.
    3 minutter inden risene er færdige røres kidney bønnerne i.
  • Når risene er møre slukkes for blusset, og osten vendes i retten.
  • Smag til med salt og peber, og top risretten med iskold creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt – persille eller koriander.
    Server evt. med en skål sprøde tortillachips ved siden af.
One pot mexicansk risret - Opskrift på risret med oksekød
One pot mexicansk risret – Opskrift på risret med oksekød

Kommentarer

  1. Glæder mig til at prøve opskriften af! Kan man evt. bytte bønnerne ud med noget andet? Majs f.eks.?

    • Hej Rikke
      Hvis du ikke bryder dig om bønner kan du bestemt bytte dem ud med andet grønt:) Gerne ekstra peberfrugt, – men feks. også squash i små tern og en lille dåse majs:)

      Kh Dianna

  2. Hvor lang tid skal retten koge når risene er kommet i?

    • Hej Tine
      Jamen til risene er møre, – det kommer lidt an på ristype, hvor højt blus man kører ved og hvor meget væde man har ved retten:) Men ca. 15 minutter (+-), – men smag på dem:)

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Lisbeth Skaalum

      5 stars
      Dejlig ret. Comfort food. Store mængder ost mætter altså dejligt

  3. Har lige lavet retten for første gang, men bestemt ikke sidste… mums det smagte godt. Faldt ved et tilfælde over din side, det er allerede et godt bekendtskab…

    • Hej Kim

      Åhh hvor dejligt du skriver det, tusind tusind tak 🙂
      Hvis du er vild med mexicansk, altså den lidt snaskede slags mexicansk mad, – så skal du prøve den der hedder One pot mexicansk pasta med oksekød og One pot tortillapande med oksekød eller kylling. De er virkelig lækre 🙂

      Rigtig glædelig jul og tak for din besked.

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Marianne Borup

    Undrer mig lidt over, at der så tydeligt er vist majs på billedet – men majs fremgår ikke af opskriften!

    • Hej Marianne
      Åh det er en fejl jeg ikke har fået skrevet det på. Det var egentlig kun fordi børnene have nogle tilbage som jeg dryssede over, – me. jeg får det lige tilføjet, for det smager jo dejligt 🙂

      Dbh Dianna

  5. Er først lige stødt på din hjemmeside – men hold nu op der er mange lækre ting. Denne her har jeg allerede nået at lave tre gange den er simpelthen SÅ lækker

    • Hej Sussi

      Åhhh hvor er jeg glad for at du kan lide det du ser, – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Kh Dianna

  6. Kan retten fryses? 🙂

  7. 5 stars
    Bedste onepot ret ever!!! Har lige fabrikeret den for 27. gang… eller mere… smager altid godt og er perfekt også i morgen
    Tak for dejlig mad og fantastiske opskrifter.
    ‍♀️ Pia

  8. Helene Nyrup Hansen

    5 stars
    Virkelig lækker ret
    Tak for dejlig mad

  9. Kaja Graversen

    5 stars
    Jeg lavede denne igår til familien 4pers. Vi fik tacochips til. Og mums den er god. Dog kun med 350 g. Kød. Og resten af et spidskål kom også i. Der var nok tilbage til idag. Hvor jeg tog 4 hvidløgs flutes. Skar en V ned i. Fyldte med kødretten, også cheddar på toppen. Sindsyg lækker restemad så tak for mad 2 dage i træk. Vi laver mange af dine opskrifter herhjemme. SÅ gode

Skriv et svar til Nanna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)