Lækker fyldig minestronesuppe, – spækket med masser af grøntsager og bønner.
Minestronesuppe er en af mine favoritsupper, – den indeholder så mange lækre konsistenser, fyldt med smag og dejlig mættende. Jeg bruger altid 2 dåser bønner når jeg laver minestronesuppe, mest fordi vi elsker bønner herhjemme, – og jeg er vild med den mæthed de giver. Der er gerne lidt til overs når der kommer så mange bønner i, og det kan jeg så passende spise til frokost dagen efter. Er man ikke til rester så nøjes med 1 dåse af de bønner du foretrækker.
Jeg bruger ligeledes mit hjemmelavede italienskekrydderi i denne suppe, – har du ikke lige det stående, så tilsæt lidt blandet oregano, basilikum, timian og/eller rosmarin.
Minestronesuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g
bacon, skåret i tern
- 2 stængler bladselleri
- 2-3 gulerødder
- 1 lille squash, uden kerner
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 80 g frisk spinat
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1-2 dåser bønner, – jeg bruger kidney og cannellini bønner
- 150 g pasta (ukogt), jeg har brugt små konkylie pasta
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 2 dåser hakkede tomater eller polpa
- 1-1,2 l tynd bouillon, – jeg bruger 1-1 1/2 terning (kylling, grønt eller okse)
- 2 laurbærblade
-
Salt og peber
-
Olivenolie
- 1 spsk italiensk krydderi
Sådan gør du
- Rens og snit gulerødder, squash og selleri som ønsket, – nogle ønsker det i fine stykker andre i grovere stykker.
- Steg bacontern gyldne i en smule olie i en gryde, – det skal ikke blive sprødt kun gyldent.
- Hæld løg, hvidløg og gulerødder ved, og steg med i 3 minutters tid, – krydr med en smule salt og peber.
- Tilsæt derefter squash, selleri og italiensk krydderi og steg med et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme igennem et øjeblik, og hæld derefter de hakkede tomater og laurbærblade ved og varm igennem i 5 minutter.
- Tilsæt 1 liter bouillon og pastaen og kog til pastaen er halv mør.Tilsæt mere bouillon hvis der er behov for det.
- Hæld bønnerne ved og koge videre til pastaen er kogt al dente eller som ønsket.
- Smag til sidst til med salt og peber, og vend spinat og persille i inden servering.
Fantastisk suppe ! Men kan man erstatte bønner med andet ?
Hej Hanne
Tusind tak for din besked, – det er jeg så glad for at høre 🙂
Hvis du ikke bryder dig om bønner kan disse sagtens erstattes af f.eks. kikærter, flere gulerødder, ekstra pasta eller lignende. Det må gerne være noget der giver suppen fylde og samtidig er godt mættende.
Rigtig god weekend.
De bedste hilsner
Dianna
Det er den bedste suppe, jeg har smagt længe. Den skal helt sikkert laves igen 🙂
Hej Winnie
Ej hvor er det bare vidunderligt at høre, – tusind tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Jeg vil i dag købe ind til minestronesuppe, den ser rigtig lækker ud – Kunne man tilsætte linser i stedet for pasta ?
Hej Susanne
Det tænker jeg sagtens du kan 🙂
Om målene er helt de samme tør jeg ikke svare på, – det kommer også an må hvilke linser du bruger 🙂
Så prøv evt. med lidt mindre bouillon til at starte med, bare så den ikke bliver for tynd.
bruger du røde linser koger disse gerne lidt ud, og de vil tykne suppen rigtig lækkert 🙂
Kh Dianna
Hej dianna..
Lækker suppe tænker du ikke jeg godt kan fryse en portion ned?
Hej Tina
Hvor dejligt at høre:)
Jo det kan du sagtens gøre, uden problemer:)
Rigtig god aften:)
De bedste hilsner
Dianna
Jordens lækreste suppe- så mættende nem at lave vi elsker den
Ej hvor er det bare dejligt at høre Mira, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Hvilke mærke af bønner bruger du? Synes altid de er så smattede og bløde på dåse.
Mvh. Marion
Hej Marion
Jeg synes dem fra Urtekram plejer at være gode faste, – for jeg vil give dig ret, nogle er meget smattede.
Nu er det noget tid siden jeg har brugt sorte bønner, men mindes bestemt det var urtekram 🙂
Dbh Dianna
Fantastik og velsmagende. Første, men bestemt ikke sidste gang jeg laver minestronesuppe
Hej Anders
Hold op hvor er det dejligt at høre altså, – fantastisk besked at modtage:)
Tusind tak fordi du skriver det, og rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Den her suppe smager simpelthen SÅ
godt !!!
Hej Sofie
Ej hvor fantastisk at høre, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Jeg bruger altid både hvide og grønne bønner det smager så godt.
Glæder mig til at lave suppen, da jeg har glemt min egen.
Hej Dorthe
Det lyder også virkelig lækkert altså 🙂
Håber du kan lide opskriften 🙂
Kh Dianna
Virkelig go’ (grund-) opskrift; mængderne passede ikke helt med mine rester, og har forhøjet kaliumniveau – så erstattede de (måske smattede) bønner med grønne (hjemmeavlede) fra fryseren! Succes hos flere husstande
Hej Eva
Dejligt I kan lide suppen – og justerer den, så den passer til familien:)
Tak for din besked 🙂
Kh Dianna