
De her lammefrikadeller smager fantastisk, – lækre og milde i smagen så hele familien kan være med. Vi får altid super meget glæde af at købe et halv lam ved slagteren, da det giver os mulighed for at prøve en masse nye retter. Disse lammefrikadeller kommer også til at stå på vores julebord i år, men er du mere til frikadeller svinekød, så prøv vores opskrift på super lækre klassiske frikadeller.

Lammefrikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800-900 g
hakket lammekød
- 2
løg
- 2
æg
- 1 dl
mælk
- 1/2-3/4 dl
rasp
- 1/2
citron, saften heraf
- 1 spsk
salt
-
Peber
- 3-4 kviste frisk timian, bladene heraf
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Rør lammekød og salt sammen, gerne i en røremaskine, og ellers grundigt i hånden.
- Blend løg med æg, mælk, citronsaft, salt og timian.
- Hæld ovenstående blanding ned til kødet sammen med raspen, krydr med rigeligt peber, - og rør det godt sammen.
- Lad farsen hvile og samle sig i 10 min.
- Smelt smørret på en pande, og steg frikadellerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte.


Du har glemt at skrive timian ind ved ingredienserne
Hej Helle
Det er hermed rettet, tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Hvad skal man bruge raspen til?
Hej Erik
Raspen skal i farsen, samtidig med blandingen med æg, – jeg har opdateret det på opskriften 🙂
Dbh Dianna
Kan man ikke bruge anden væske end mælk?
Hej Marianne
Du kan sagtens bruge vand i stedet for 🙂
Kh Dianna