Lækre klassiske frikadeller som man fik dem som barn.
Frikadeller er vist noget vi alle har stiftet bekendskab med. For mig er frikadeller en typisk gammeldags ret der bare aldrig går af mode, for de smager jo altså virkelig godt.
Denne opskrift er på en helt klassisk frikadelle som jeg ved pigerne herhjemme også kan lide, – men man kan med fordel tilføje en håndfuld friskhakket persille eller andre krydderurter.
Klassiske frikadeller
Opskrift på klassiske frikadeller
Ingredienser
- 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 2 store løg, finthakket
- 2 æg
- 1 dl sødmælk
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Smør og oliven olie til stegning
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne en skål, og rør det godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk, og er den for lind kan man tilsætte lidt ekstra havregryn. Har farsen været frossen kan den godt have ekstra væde i sig, vær opmærksom på det.
Smelt en god klat smør sammen med lidt olie på en pande ved middel varme.
Form frikadellerne med en ske, og steg dem til de er gylden brune på begge sider og gennemstegt, ca. 5 min. på hver side ved middel varme.
Noter
Med denne portion vil der være lidt frikadeller til overs der kan komme på køl til madpakken.


Pingback: Lammefrikadeller - Opskrift på de bedste lammefrikadeller