Frikadeller - Opskrift på pandestegte frikadeller

Klassiske frikadeller

Klassiske frikadeller
Opskrift på klassiske frikadeller
Frikadeller - Opskrift på pandestegte frikadeller

Lækre klassiske frikadeller som man fik dem som barn.
Frikadeller er vist noget vi alle har stiftet bekendskab med. For mig er frikadeller en typisk gammeldags ret der bare aldrig går af mode, for de smager jo altså virkelig godt.
Denne opskrift er på en helt klassisk frikadelle som jeg ved pigerne herhjemme også kan lide, – men man kan med fordel tilføje en håndfuld friskhakket persille eller andre krydderurter.

Frikadeller - Opskrift på pandestegte frikadeller

Klassiske frikadeller

Opskrift på klassiske frikadeller
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 800 g

    hakket svinekød eller kalv/flæsk

  • 2

    store løg, finthakket

  • 2

    æg

  • 1 dl

    sødmælk

  • 2 spsk

    havregryn

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    salt

  • Friskkværnet peber

  • Smør og oliven olie til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne en skål, og rør det godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk, og er den for lind kan man tilsætte lidt ekstra havregryn. Har farsen været frossen kan den godt have ekstra væde i sig, vær opmærksom på det.
  • Smelt en god klat smør sammen med lidt olie på en pande ved middel varme.
  • Form frikadellerne med en ske, og steg dem til de er gylden brune på begge sider og gennemstegt, ca. 5 min. på hver side ved middel varme.

Noter

Med denne portion vil der være lidt frikadeller til overs der kan komme på køl til madpakken.
Frikadeller - Opskrift på pandestegte frikadeller
Frikadeller – Opskrift på pandestegte frikadeller
Frikadeller - Opskrift på pandestegte frikadeller
Frikadeller – Opskrift på pandestegte frikadeller

Kommentarer

  1. Pingback: Lammefrikadeller - Opskrift på de bedste lammefrikadeller

  2. Lækker med deller kan se du osse benytter havregryn, det bruger jeg osse og kun vand, jeg vil prøve din opskrift en dag
    Vh sus

    • Hej Sus

      Ja der er altså intet som en lækker klassisk frikadelle, – det kan man umuligt blive træt af:)

      Rigtig god aften:)

      Kh Dianna

      • Tak fordi du altid svarer tilbage ja jeg elsker også deller, bruger netop også havregryn må så prøve din version fordi jeg lærte at bruge vand og gryn og krydderier
        Vh sus

  3. 4 stars
    My father made these but he used meatloaf mix with equal parts of beef, pork, and veal then browned them in skillet and finished cooking in oven in a tomato sauce mixture. We never knew where he got the recipe since he cam to America as a young boy before WW1 and his mother and sister both died within a few months of arrival.

  4. Hej
    Jeg skulle lige tjekke din opskrift på deller, og kan se jeg gør det på næsten samme måde. Jeg bruger bare ikke hvedemel.
    Og så er der lige det, at du skriver at der bliver nogle til overs til køleskabet. Ikke her…. vi er tre personer i husstanden, jeg laver ALTID dobbelt portion og der er ALDRIG nogle tilovers
    Men tak for opskriften. Jeg kigger lige lidt mere på dine opskrifter. De ser nemlig lækre ud

    • Hej Lotte

      Tusind tak for din besked, – jeg er rigtig glad for at høre du kan finde lidt inspiration til madlavningen 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*