Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry

Den lækreste kylling i karry, – lavet på en hel kogt kylling, nemt og super lækkert. Saftig kyllingekød og den lækreste cremede sauce, – en ret hele familien er vilde med herhjemme.
Server den med kogte ris eller lækre blomkålsris, – det smager simpelthen fantastisk.
Er tiden knap kan du lave denne lækre kylling i karry med kyllingebryst.

Kylling i karry

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på den lækreste kylling i karry.

Ingredienser

  • Kyllingen
  • 1 god stor kylling
  • 2 store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker
  • 8 peberkorn
  • Salt
  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende
  • Saucen
  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen
  • 1 løg, finthakket
  • 2 tsk karry
  • 1-2 tsk thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 spsk hvedemel
  • 60 g smør
  • 7 dl kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)
  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk
  • Salt og peber
  • Derudover
  • Ris eller blomkålsris til servering

Fremgangsmåde

1

Kyllingen Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.

2

Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.

3

Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.

4

Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.

5

Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

6

Kylling i karry Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.

7

Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.

8

Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.

9

Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.

10

Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.

11

Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.

12

Server mer kogte ris eller blomkålsris.

Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry

One Comment

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*