
Den lækreste kylling i karry, – lavet på en hel kogt kylling, nemt og super lækkert. Saftig kyllingekød og den lækreste cremede sauce, – en ret hele familien er vilde med herhjemme.
Server denne kylling i karry med kogte ris eller lækre blomkålsris, – det smager simpelthen fantastisk.
Er tiden knap kan du lave denne lækre kylling i karry med kyllingebryst.
Udover boller i karry, så er kylling i karry end af favoritterne herhjemme når børnene skal have lov at bestemme menuen. Jeg bruger et thaikrydderi fra Urtekram i denne kylling i karry, – men du kan uden problemer erstatte med en almindelig god karry.

Kylling i karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Kyllingen
- 1
god stor kylling
- 2
store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker
- 8
peberkorn
-
Salt
-
Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende
Saucen
-
Gulerødderne der har kogt med kyllingen
- 1
løg, finthakket
- 2 tsk
karry
- 2 tsk
thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 3 spsk
hvedemel
- 60 g
smør
- 7 dl
kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
-
Salt og peber
Derudover
-
Ris eller blomkålsris til servering
Sådan gør du
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
- Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.
Kylling i karry
- Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
- Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
- Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
- Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
- Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
- Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
- Server mer kogte ris eller blomkålsris.



Pingback: Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst