
Den lækreste kylling i karry, – lavet på en hel kogt kylling, nemt og super lækkert. Saftig kyllingekød og den lækreste cremede sauce, – en ret hele familien er vilde med herhjemme.
Server denne kylling i karry med kogte ris eller lækre blomkålsris, – det smager simpelthen fantastisk.
Er tiden knap kan du lave denne lækre kylling i karry med kyllingebryst.
Udover boller i karry, så er kylling i karry end af favoritterne herhjemme når børnene skal have lov at bestemme menuen. Jeg bruger et thaikrydderi fra Urtekram i denne kylling i karry, – men du kan uden problemer erstatte med en almindelig god karry.

Kylling i karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1
god stor kylling
- 2
store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker
- 8
peberkorn
-
Salt
-
Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende
Saucen
-
Gulerødderne der har kogt med kyllingen
- 1
løg, finthakket
- 2 tsk
karry
- 2 tsk
thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 3 spsk
hvedemel
- 60 g
smør
- 7 dl
kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
-
Salt og peber
Derudover
-
Ris eller blomkålsris til servering
Instructions
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
- Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.
Kylling i karry
- Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
- Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
- Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
- Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
- Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
- Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
- Server mer kogte ris eller blomkålsris.



Pingback: Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Vildt lækker opskrift! Nem at lave og super smagfuld.
Alle elskede den. Jeg puttede to hønsebouillonterninger i saucen.
Tror, min svigermor elsker mig endnu mere nu.. Tak!
Hej Sanne
Det er bare altid godt når man vinder svigermors hjerte igennem maden 😉
Tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker ret
Hej Helene
Åhhh tak altså, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Er videoen slettet? Jeg kan ikke se/åbne den
Hej Preben
Der er desværre ikke video på denne opskrift endnu, men det kommer der 🙂
Kh Dianna
Hvor mange portioner er der i opskriften med en hel kylling?
Hej Christina
Det har jeg desværre ikke udregnet.
Men ved der findes masser af tools online hvis man kan smide ingredienserne ind, og så udregner den det:)
Kh Dianna
Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g?
Hej Daniel
Det har jeg desværre ikke beregnet – beklager.
Håber jeg kan tilbyde kcal beregning ingen længe 🙂
Kh Dianna