Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry
Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med en hel kogt kylling, - nemt og lækkert.
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Den lækreste kylling i karry, – lavet på en hel kogt kylling, nemt og super lækkert. Saftig kyllingekød og den lækreste cremede sauce, – en ret hele familien er vilde med herhjemme.
Server denne kylling i karry med kogte ris eller lækre blomkålsris, – det smager simpelthen fantastisk.
Er tiden knap kan du lave denne lækre kylling i karry med kyllingebryst.

Udover boller i karry, så er kylling i karry end af favoritterne herhjemme når børnene skal have lov at bestemme menuen. Jeg bruger et thaikrydderi fra Urtekram i denne kylling i karry, – men du kan uden problemer erstatte med en almindelig god karry.

Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry

Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med en hel kogt kylling, - nemt og lækkert.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.65 fra 37 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • 2

    store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

  • 8

    peberkorn

  • Salt

  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

Saucen

  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 tsk

    karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 60 g

    smør

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
  • Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  • Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
  • Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
  • Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
  • Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
  • Server mer kogte ris eller blomkålsris.
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry

Kommentarer

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

  2. Vildt lækker opskrift! Nem at lave og super smagfuld.
    Alle elskede den. Jeg puttede to hønsebouillonterninger i saucen.
    Tror, min svigermor elsker mig endnu mere nu.. Tak!

    • Hej Sanne

      Det er bare altid godt når man vinder svigermors hjerte igennem maden 😉
      Tak for din dejlige besked 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)