Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry

Boller i karry

Boller i karry, helt klassisk, en skøn familie favorit som man bare aldrig bliver træt af.
Det er virkelig en klassiker som man selv er vokset op med, og som man “lærer” sine børn at spise fra første portion familie mad som ganske små.
Derfor er det også en stor favorit hos pigerne herhjemme, og vi voksne klager heller ikke, det smager så dejligt.
Jeg laver gerne min boller i karry med 2 foreskellige slags karry, – en almindelig mediumstærk karry, og en virkelig god thaikrydderi fra Urtekram, det giver en helt fantastisk smag til retten. Den kan selvfølgelig også laves kun med karry.

Boller i karry

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på en skøn klassisk boller i karry.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 800 g hakket svinekød
  • 2 store løg, blendet eller finthakket
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Karry sauce
  • 60 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk mediumstærk karry
  • 1-2 tsk thaikrydderi (almindelig karry kan også bruges her)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 æble, skrællet og fint revet
  • 6 dl kogevand fra bollerne eller grøntsags bouillon
  • 2-3 dl sødmælk
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • Ris efter eget valg

Fremgangsmåde

1

Kødboller Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.

2

Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. en boullion terning eller blot lidt salt, - skru ned på medium varme.

3

Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.

4

Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.

5

Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.

6

Karry saucen Smelt smørret og svits karry og thaikrydderi af.

7

Tilsæt hvedemel og rør det godt ind i smørret, - bliver den for tør tilsæt da evt. lidt mere smør.

8

Tilsæt revet æble og derefter kogevand/bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring,- brug 5 dl og gem de sidste 2 dl.

9

Lad saucen koge godt op, rør så den ikke brænder på, og tilsæt derefter mælken og lad saucen simre videre i 10 min. Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen skal være tyndere.

10

Smag til med salt og peber.

11

Tilsæt bollerne og lad dem varme med i saucen til servering.

12

Kog risene som anvist på pakken, og server derefter med lidt friskhakket grønt på toppen.

Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry
Boller i karry – Opskrift på skøn klassisk boller i karry
Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry
Boller i karry – Opskrift på skøn klassisk boller i karry

Kommentarer

  1. Vibeke Thrane

    Til min karrysauce bruger jeg kokosmælk i stedet for mælk. Det kan alle lide. Hilsen moster Vibeke
    Lækker hjemmeside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*