Boller i karry, helt klassisk, – en skøn familie favorit som man bare aldrig bliver træt af.
Boller i karry er en klassiker som man selv er vokset op med, og som man “lærer” sine børn at spise fra første portion familiemad som ganske små.
Derfor er boller i karry også en stor favorit hos pigerne herhjemme, og vi voksne klager heller ikke, – det smager bare så dejligt.
Jeg laver gerne min boller i karry med 2 foreskellige slags karry, – en almindelig mediumstærk karry, og en god thaikrydderi, det giver en helt fantastisk smag til retten.
Du kan naturligvis også lave din boller i karry med helt almindelig karry, – men her kan det altså godt betale sig at købe en ordentlig én af slagsen, da det gør en verden til forskel for det endelige resultat.

Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 800 g
hakket svinekød
- 2
store løg, blendet eller finthakket
- 2
æg
- 1 dl
sødmælk
- 2 spsk
havregryn
- 2 spsk
hvedemel
- 2 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
Karry sauce
- 60 g
smør
- 3-4 spsk hvedemel
- 2 tsk
mediumstærk karry
- 2 tsk thaikrydderi - kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 1
æble, skrællet og fint revet
- 5 dl
kogevand fra bollerne eller grøntsags bouillon
- 2 1/2 dl sødmælk
- 1 spsk
citronsaft
-
Salt og peber
Tilbehør
-
Ris efter eget valg
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
- Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. en boullion terning eller blot lidt salt, - skru ned på medium varme.
- Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
- Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
- Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
Karry saucen
- Smelt smørret og svits karry og thaikrydderi af.
- Tilsæt hvedemel og rør det godt ind i smørret, - bliver den for tør tilsæt da evt. lidt mere smør.
- Tilsæt revet æble og derefter kogevand/bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring,- brug 5 dl og gem de sidste 2 dl.
- Lad saucen koge godt op, rør så den ikke brænder på, og tilsæt derefter mælken og lad saucen simre videre i 10 min. Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen skal være tyndere.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt bollerne og lad dem varme med i saucen til servering.
- Kog risene som anvist på pakken, og server derefter med lidt friskhakket grønt på toppen.


Til min karrysauce bruger jeg kokosmælk i stedet for mælk. Det kan alle lide. Hilsen moster Vibeke
Lækker hjemmeside
Det smager også super dejligt, det bruger jeg altid i mine karry wok retter:)