Når det kommer til hjertevarmende og familie favoritter, står boller i karry i en klasse for sig. Denne ret er inkarnationen af dansk hygge på en tallerken – en sand klassiker, der vækker minder fra barndommen og fortsat samler familier over hele landet ved middagsbordet.
Min opskrift på boller i karry er skabt med kærlighed og respekt for traditionen, – en klassiskog nem opskrift på boller i karry.
Det er en ret, som både børn og voksne elsker, og som aldrig fejler, når det gælder om at skabe glæde omkring bordet.
Fra de saftige kogte kødboller til den cremede, aromatiske karrysauce – hver bid er en fejring af dansk madkultur. Serveret med ris og måske en grøn salat eller dampede grøntsager, er dette måltid ikke bare nærende for kroppen, men også for sjælen.
Om du genopfrisker gamle familietraditioner eller skaber nye, vil denne opskrift på boller i karry uden tvivl blive en tilbagevendende favorit ved middagsbordet. Lad os bringe klassisk dansk madkultur ind i nutidens køkkener og hjerter.
Boller i karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 800 g
hakket svinekød
- 2
store løg, blendet eller finthakket
- 2
æg
- 1 dl
sødmælk
- 2 spsk
havregryn
- 2 spsk
hvedemel
- 2 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
Karry sauce
- 60 g
smør
- 4 spsk hvedemel
- 4 tsk karry – karry varierer i smag og styrke, så smag til
- 1 tsk
gurkemeje
- 1 æble, skrællet og fint revet (kan undlades)
- 5 dl bouillon – kylling, grønt eller kogevand fra kødbollerne
- 2 1/2 dl sødmælk (erstat evt. 1 dl med fløde)
- 1 spsk citronsaft
-
Salt og peber
Tilbehør
- Ris og evt. kogte grøntsager
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
- Bring en stor gryde vand i kog – tilsæt et par bouillontern.
- Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
- Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
- Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
Karry saucen
- Smelt smørret i en gryde, og svits karry og gurkemeje af i et minuts tid ved middel varme.
- Tilsæt hvedemel og pisk det godt ind i smørret, – lad det bruse igennem et par minutter imens du pisker.
- Tilsæt revet æble, og derefter bouillon, som du pisker i, lidt ad gangen.
- Lad saucen koge godt op, og pisk så den ikke brænder på.
- Tilsæt mælk/fløde og lad saucen simre videre i 10 minutter – pisk jævnligt.Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen ønskes tyndere.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og en smule citronsaft.
- Vend kødbollerne i saucen, og lad dem varme igennem.
- Server med kogte ris, og evt. dampede grøntsager.
Til min karrysauce bruger jeg kokosmælk i stedet for mælk. Det kan alle lide. Hilsen moster Vibeke
Lækker hjemmeside
Det smager også super dejligt, det bruger jeg altid i mine karry wok retter:)
Virkelig lækker opskrift:)
Hej Frederikke
Tusind tak for din besked, hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
Kh Dianna
Hvis man gerne vil komme lidt gulerodtern, løgstykker i, hvornår i processen skal de så i? Skal de koges for sig inden de kommer i sovsen, ligesom med kødbollerne eller skal de svitses med når sovsen laves? tak for mange skønne opskrifter 🙂 Vh Julie
Hej Julie
Løg vil jeg stege klare til at starte med, altså før karry mv. tilsættes:)
Gulerødderne kan du evt. koge inden, så de når at tilberede færdigt, og så blot tilsætte dem, når saucen er opbagt og skal simre 🙂
Kh Dianna
Hvis man gerne ville komme grønsags tern i, evt. lidt gulerøddder og bladselleri hvornår i processen skal det så gøres? mens sovsen laves eller skal de koges for sig og så kommes i til sidst sammen med kødbollerne? tak for mange gode opskrifter 🙂 Vh Julie
Hej Julie
Min erfaring er, at gulerødder kræver nogen mere tilberedning end bladselleri.
Så jeg ville nok forkoge gulerødderne, og så bare putte dem i, i små tern, evt. med tern af frisk bladselleri, så snart saucen er opbagt og skal simre.
Jeg har en opskrift på boller i karry med grøntsagssauce, den skal du næsten prøve. Den gemmer på masser af blendede grøntsager 🙂
Kh Dianna
Kh Dianna