Blomkålsris - Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.

Blomkålsris

Hvad synes du?


Lækre, sunde og fiberholdige blomkålsris, perfekt erstatning for almindelige ris.
Blomkålsris er super nemme at lave, og så har du virkelig en god mulighed for at erstatte en masse stivelse og kulhydrater med et sundt og nærende alternativ.
Server dem til alt fra wokretter, gryderetter til et stykke kød med en lækker skysauce over, – det fungerer til ganske mange måltider.
Jeg overhælder gerne blomkålsrisene med bouillonvand, det giver dem en smule smag, men du kan også blot bruge kogende vand hvis du foretrækker det.
De smager overraskende godt, og der er altså ikke noget prutsmag over dem overhovedet, – jeg ved mange tænker sådan 😉 Så der er ingen undskyldning, frem med rivejernet 😉

Blomkålsris

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 5 min.

Opskrift på lækre, nemme og sunde blomkålsris.

Ingredienser

  • 2 blomkål
  • 1-1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • Evt. lidt finthakket persille til toppen

Fremgangsmåde

1

Blomkålsris Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.

2

Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.

3

Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.

4

Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.

5

Server de lune blomkålsris, evt. toppet med lidt persille, som tilbehør til dagens middag.

Blomkålsris - Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.
Blomkålsris – Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.
Blomkålsris - Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.
Blomkålsris – Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.
Blomkålsris - Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.
Blomkålsris – Nem opskrift på blomkålsris på 5 min.

One Comment

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*