Lækre, sunde og fiberholdige blomkålsris, perfekt erstatning for almindelige ris.
Blomkålsris er super nemme at lave, og så har du virkelig en god mulighed for at erstatte en masse stivelse og kulhydrater med et sundt og nærende alternativ.
Server dem til alt fra wokretter, gryderetter til et stykke kød med en lækker skysauce over, – det fungerer til ganske mange måltider.
Jeg overhælder gerne blomkålsrisene med bouillonvand, det giver dem en smule smag, men du kan også blot bruge kogende vand hvis du foretrækker det.
De smager overraskende godt, og der er altså ikke noget prutsmag over dem overhovedet, – jeg ved mange tænker sådan 😉 Så der er ingen undskyldning, frem med rivejernet 😉
Blomkålsris
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
blomkål
-
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Blomkålsris
- Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.
- Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.
- Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.
- Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.
- Server de lune blomkålsris, evt. toppet med lidt persille, som tilbehør til dagens middag.
Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Dejligt alternativ til ris og nemt og god smag med boullion. Skal det gå stærkt kan man bruge en minihakker i kort tid.