Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry
Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med en hel kogt kylling, - nemt og lækkert.
4.67 fra 39 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Den lækreste kylling i karry, – lavet på en hel kogt kylling, nemt og super lækkert. Saftig kyllingekød og den lækreste cremede sauce, – en ret hele familien er vilde med herhjemme.
Server denne kylling i karry med kogte ris eller lækre blomkålsris, – det smager simpelthen fantastisk.
Er tiden knap kan du lave denne lækre kylling i karry med kyllingebryst.

Udover boller i karry, så er kylling i karry end af favoritterne herhjemme når børnene skal have lov at bestemme menuen. Jeg bruger et thaikrydderi fra Urtekram i denne kylling i karry, – men du kan uden problemer erstatte med en almindelig god karry.

Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry

Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med en hel kogt kylling, – nemt og lækkert.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 39 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Dansk mad, Nem aftensmad
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • 2

    store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

  • 8

    peberkorn

  • 2 terninger kyllingebouillon
  • Salt

  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, – forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

Saucen

  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen

  • 60 g

    smør

  • 1

    løg, finthakket

  • 4 tsk

    karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, – gerne sødmælk

  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er næsten dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn, bouillon terninger og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 minutter. Skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække i vandet i 15-20 minutter. Tag den derefter op, og pil kødet fra når denne r let afkølet – kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens, evt. med benene.
    Skær kyllingen i mundrette bidder.
  • Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og svits det et par minutter.
  • Hæld melet over og pisk det godt ind i smørret, og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk, lidt ad gangen og piske saucen godt igennem.
    Lad saucen komme op og koge i 5 minutters tid. og pisk grundigt så den ikke brænder på.
  • Lad derefter saucen simre i 15 minutter ved middel varme – rør jævnligt.
  • Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Server mer kogte ris eller blomkålsris.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Kylling i karry – Opskrift på den bedste kylling i karry

Kommentarer

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

  2. Vildt lækker opskrift! Nem at lave og super smagfuld.
    Alle elskede den. Jeg puttede to hønsebouillonterninger i saucen.
    Tror, min svigermor elsker mig endnu mere nu.. Tak!

    • Hej Sanne

      Det er bare altid godt når man vinder svigermors hjerte igennem maden 😉
      Tak for din dejlige besked 🙂

      Kh Dianna

  3. Helene

    5 stars
    Virkelig lækker ret

  4. Preben

    Er videoen slettet? Jeg kan ikke se/åbne den

  5. Christina

    Hvor mange portioner er der i opskriften med en hel kylling?

    • Hej Christina

      Det har jeg desværre ikke udregnet.
      Men ved der findes masser af tools online hvis man kan smide ingredienserne ind, og så udregner den det:)

      Kh Dianna

  6. Daniel

    Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g?

    • Hej Daniel

      Det har jeg desværre ikke beregnet – beklager.
      Håber jeg kan tilbyde kcal beregning ingen længe 🙂

      Kh Dianna

  7. Jonna Nybølle

    Hej. Er i gang med kyllingen, og vil høre om retten kan fryses? Vil det så være bedst at fryse kylling og sauce hver for sig eller sammen? Mvh JonnA

  8. Josephine

    5 stars
    Bedste kylling i karry opskrift!

Skriv et svar til Jonna Nybølle Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)