Klassisk kylling i karry, lavet med kogt kyllingebryst, – mild og cremet og med den dejligste smag. Endnu en dansk klassiker der altid hitter hos hele familien. Jeg har lavet denne omgang kylling i karry meget børnevenlig, men den kan selvfølgelig piftes op med lidt cayennepeber eller lignende hvis man godt kan lide den prikker lidt på tungen.
Prøv også min opskrift på kylling i karry med en helt kylling, – også super nemt og virkelig lækkert, blot en smule mere tidskrævende.
Den bedste kylling i karry
Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med kogte kyllingebryster.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 2 mellemstore gulerødder, i bitte små tern
- 1 stort løg, finthakket
- 1 æble, uden skræl, i bitte små tern
- 2 tsk karry
- 1-2 tsk thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk gurkemeje
- 3 spsk hvedemel
- 60 g smør
- 7 dl kogevand fra kyllingen (med bouillon)
- 2 dl mælk, - gerne sødmælk
- Salt og peber
- Olie
Fremgangsmåde
Kog kyllingebrysterne i en gryde med bouillonvand, - ca. 10-15 min. alt efter tykkelse.
Tag kyllingen op og lad den hvile, - gem kogevandet til saucen.
Varm lidt olie i en gryde og svits gulerødder, æble og løg et par minutter.
Tilsæt smørret og lad det smelte, og svits begge slags karry samt gurkemeje af et par minutter.
Tilsæt mel og rør det godt ind i smørret ved jævn varme, - lad det varme igennem et øjeblik.
Hæld bouillon over af flere omgange, og rør grundigt, så der ikke er nogle klumper i.
Tilsæt mælk og lad retten små koge i ca. 10-15 min. - rør jævnligt så saucen ikke brænder på.
Kog i mellemtiden risene som anvist på pakken.
Skær kyllingen ud i strimler og tilsæt denne og varm retten igennem i 5-10 min.
Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt friskhakket grønt på toppen.


Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry