
Klassisk kylling i karry, lavet med kogt kyllingebryst, – mild og cremet og med den dejligste smag. Endnu en dansk klassiker der altid hitter hos hele familien. Jeg har lavet denne omgang kylling i karry meget børnevenlig, men den kan selvfølgelig piftes op med lidt cayennepeber eller lignende hvis man godt kan lide den prikker lidt på tungen.
Prøv også min opskrift på kylling i karry med en helt kylling, – også super nemt og virkelig lækkert, blot en smule mere tidskrævende.

Den bedste kylling i karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
kyllingebryst
- 2
mellemstore gulerødder, i bitte små tern
- 1
stort løg, finthakket
- 1
æble, uden skræl, i bitte små tern
- 2 tsk
karry
- 2 tsk
thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 3 spsk
hvedemel
- 60 g
smør
- 7 dl
kogevand fra kyllingen (med bouillon)
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Kog kyllingebrysterne i en gryde med bouillonvand, - ca. 10-15 min. alt efter tykkelse.
- Tag kyllingen op og lad den hvile, - gem kogevandet til saucen.
- Varm lidt olie i en gryde og svits gulerødder, æble og løg et par minutter.
- Tilsæt smørret og lad det smelte, og svits begge slags karry samt gurkemeje af et par minutter.
- Tilsæt mel og rør det godt ind i smørret ved jævn varme, - lad det varme igennem et øjeblik.
- Hæld bouillon over af flere omgange, og rør grundigt, så der ikke er nogle klumper i.
- Tilsæt mælk og lad retten små koge i ca. 10-15 min. - rør jævnligt så saucen ikke brænder på.
- Kog i mellemtiden risene som anvist på pakken.
- Skær kyllingen ud i strimler og tilsæt denne og varm retten igennem i 5-10 min.
- Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt friskhakket grønt på toppen.


Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry
Lyder meget spændende. Glæder mig at prøve den
Hej Kirsten
Det er jeg glad for at høre, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Den er så lækker og også rimelig at “gå til”
Hej Carsten
Hvor er det godt at høre – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Virkelig en lækker ret
Hej Carsten
Hvor er det godt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna