Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Kylling i karry med kyllingebryst

Den bedste kylling i karry
Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med kogte kyllingebryster.
Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Klassisk kylling i karry, lavet med kogt kyllingebryst, – mild og cremet og med den dejligste smag. Endnu en dansk klassiker der altid hitter hos hele familien. Jeg har lavet denne omgang kylling i karry meget børnevenlig, men den kan selvfølgelig piftes op med lidt cayennepeber eller lignende hvis man godt kan lide den prikker lidt på tungen.
Prøv også min opskrift på kylling i karry med en helt kylling, – også super nemt og virkelig lækkert, blot en smule mere tidskrævende.

Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Den bedste kylling i karry

Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med kogte kyllingebryster.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    kyllingebryst

  • 2

    mellemstore gulerødder, i bitte små tern

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 1

    æble, uden skræl, i bitte små tern

  • 2 tsk

    karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 60 g

    smør

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Kog kyllingebrysterne i en gryde med bouillonvand, - ca. 10-15 min. alt efter tykkelse.
  • Tag kyllingen op og lad den hvile, - gem kogevandet til saucen.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits gulerødder, æble og løg et par minutter.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte, og svits begge slags karry samt gurkemeje af et par minutter.
  • Tilsæt mel og rør det godt ind i smørret ved jævn varme, - lad det varme igennem et øjeblik.
  • Hæld bouillon over af flere omgange, og rør grundigt, så der ikke er nogle klumper i.
  • Tilsæt mælk og lad retten små koge i ca. 10-15 min. - rør jævnligt så saucen ikke brænder på.
  • Kog i mellemtiden risene som anvist på pakken.
  • Skær kyllingen ud i strimler og tilsæt denne og varm retten igennem i 5-10 min.
  • Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt friskhakket grønt på toppen.
Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry – Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry – Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*