Lækre saftige og krydrede kyllingekødboller, men noter fra det mellemøstlige køkken.
De er fyldt med feta, hakkede pinjekerner, chili, persille og krydderier, – super lækre som tilbehør til tapas bordet, serveret med fladbrød og en god dip, i pitabrød eller lignende.
Og derudover er de super nemme at lave.
Kyllingekødboller i ovn
Du kan stege kyllingekødbollerne i ovnen, – det er dejlig nemt og de passer dig selv. Vend dem evt. en gang undervejs.
Har du en Air Fryer kan du også stege dem deri, – med den metode forkorter du samtidig tilberedningstiden. Kyllingekødboller tilberedt i Air Fryer tager ikke mere end ca. 12 minutter, naturligvis alt efter størrelse.
Sidst men ikke mindst, så skal du stege kyllingekødbollerne på panden, – her kræver det at du er mere over dem, end hvis du tilbereder dem i Air Fryer eller ovn.
Krydrede kyllingekødboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket kyllingekød
- 50 g feta
- 1 lille løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 æg
- 2 spsk pinjekerner, grofthakket
- 2 spsk rasp
- 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner) – smag på den
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk Salt
- Friskkværnet peber
- Olie til formning af kødbollerne
Sådan gør du
- Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
- Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
- Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
- Server dem med fladbrød og en god dip, i pitabrød, til en god salat eller lignende.
Absolut den bedste opskrift på kyllingeboller (som jeg har stegt) som jeg har smagt
Hej Johnny
Det var da en fantastisk besked at modtage – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Ser gode ud – kan de spises kolde ?
Hej Heidi
Det kan de sagtens ja 🙂
Kh Dianna