Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Krydrede kyllingekødboller

Lækre saftige og krydrede kyllingekødboller, men noter fra det mellemøstlige køkken.
De er fyldt med feta, hakkede pinjekerner, chili, persille og krydderier, – super lækre som tilbehør til tapas bordet, serveret med fladbrød og en god dip, i pitabrød eller lignende.
Og derudover er de super nemme at lave.

Kyllingekødboller i ovn
Du kan stege kyllingekødbollerne i ovnen, – det er dejlig nemt og de passer dig selv. Vend dem evt. en gang undervejs.
Har du en Air Fryer kan du også stege dem deri, – med den metode forkorter du samtidig tilberedningstiden. Kyllingekødboller tilberedt i Air Fryer tager ikke mere end ca. 12 minutter, naturligvis alt efter størrelse.
Sidst men ikke mindst, så skal du stege kyllingekødbollerne på panden, – her kræver det at du er mere over dem, end hvis du tilbereder dem i Air Fryer eller ovn.

Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Krydrede kyllingekødboller

Opskrift på krydrede kyllingekødboller, – bagt i ovnen.
Du kan naturligvis også stege dem på panden eller smide dem i en Air Fryer.
4.60 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk, Mellemøsten
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 50 g feta
  • 1 lille løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk pinjekerner, grofthakket
  • 2 spsk rasp
  • 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner) – smag på den
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til formning af kødbollerne

Sådan gør du

  • Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.
    Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
  • Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
  • Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.
    Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.
    Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.
    Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs.
    Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
  • Server dem med fladbrød og en god dip, i pitabrød, til en god salat eller lignende.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn
Krydrede kyllingekødboller – Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse