Opskrift på krydrede kyllingekødboller, - bagt i ovnen. Du kan naturligvis også stege dem på panden eller smide dem i en Air Fryer.
Ret Frokost, Tilbehør
Køkken Dansk, Mellemøsten
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket kyllingekød
50gfeta
1lille løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldpersille, finthakket
1æg
2spskpinjekerner, grofthakket
2spsk rasp
1/2frisk chili, finthakket (uden kerner) - smag på den
1/2tskstødt spidskommen
1/2tskstødt koriander
1tskSalt
Friskkværnet peber
Olie til formning af kødbollerne
Sådan gør du
Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, - gerne med en håndmixer.
Tilsæt de øvrige ingredienser, - løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
Form farsen til kødboller, - jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, - men de er også meget nemmere at arbejde med.Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, - og tjek altid at de er gennemstegt.Du kan også stege dem i en Air Fryer, - ca. 12 minutter ved 190 grader, - ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
Server dem med fladbrød og en god dip, i pitabrød, til en god salat eller lignende.