
Denne pasta med salsiccia og nduja er en sand smagsbombe. En perfekt balance mellem det krydrede, det cremede og det friske.
Salsiccia og nduja giver retten en skøn dybde og varme, mens mascarponen runder det hele af med sin bløde cremethed. For at balancere fedmen er retten lavet med friske tomater, der tilfører et syrligt, let og friskt modspil.
Hvidvin tilfører en dejlig syre og dybde, men den kan sagtens undlades – smag i stedet til med en smule hvidvins- eller rødvinseddike eller lidt friskpresset citronsaft.
For at få den bedste spiseoplevelse bør denne pastaret serveres med en type pasta, der kan gemme al den lækre sauce i sig – konkyliepasta er perfekt hertil, da den opsamler saucen i sine små hulrum, så hver bid bliver fyldt med smag.

Pasta med salsiccia og nduja
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 1 løg, finthakket
- 3 hvidløg, finthakket
- 300 cherrytomater, halveret
- 3-4 spsk nduja
- 400 g pasta
- 1 dl hvidvin
- 200 g mascarpone
- 7 stilke basilikum, bladene heraf
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pastavand
Instructions
- Fjern skindet fra salsicciapølserne.
- Varm en pande op med en sjat olie, og steg salsicciaen ved middel varme, til den er let gylden. Hak den godt ud med en grydeske, så stykkerne ikke er for store.
- Tilsæt løg, hvidløg og tomater og steg det med i 5 minutters tid, og rør derefter ndujaen i.Sæt samtidig en gryde over med saltet vand, og kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
- Hæld hvidvinen på panden og lad den koge let ind, og rør derefter mascarponen i – skru ned for blusset.
- Tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend til sidst pastaen i saucen, juster konsistensen med pastavand og server.
Hvornår tilsætter du ndujaen?
Hilsner fra Gitte
Hej Gitte
Åhh for søren, det er opdateret nu 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge hakket oksekød i stedet for salsiccia?
Hej Puk
Altså det kan du godt, men smagen bliver slet ikke det samme. Salsiccia er en krydret fars af gris, og det er den der giver retten den karakteristiske smag 🙂
Kh Dianna
Rigtig lækker ret! Mangler dog hvornår nduja skal blandes i retten? Og hvor lang tid man kan opbevare rester?
Hej Camilla
Hvor dejligt at høre – tak 🙂
Ndujaen er opdateret på opskriften, og retten kan holde 3-4 dage på køl 🙂
Kh Dianna
Den giver lidt ild i mund men lækker smag
Hej Britta
Hihi ja nduja er god spicy, så er man ikke så vild med det stærke, så kan man med fordel starte med lidt mindre 🙂
Dejligt den smagte dig 🙂
Kh Dianna