Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Krydrede kyllingekødboller

Krydrede kyllingekødboller
Opskrift på krydrede kyllingekødboller, - bagt i ovnen.
Du kan naturligvis også stege dem på panden eller smide dem i en Air Fryer.
Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Lækre saftige og krydrede kyllingekødboller, men noter fra det mellemøstlige køkken.
De er fyldt med feta, hakkede pinjekerner, chili, persille og krydderier, – super lækre som tilbehør til tapas bordet, serveret med fladbrød og en god dip, i pitabrød eller lignende.
Og derudover er de super nemme at lave.

Kyllingekødboller i ovn
Du kan stege kyllingekødbollerne i ovnen, – det er dejlig nemt og de passer dig selv. Vend dem evt. en gang undervejs.
Har du en Air Fryer kan du også stege dem deri, – med den metode forkorter du samtidig tilberedningstiden. Kyllingekødboller tilberedt i Air Fryer tager ikke mere end ca. 12 minutter, naturligvis alt efter størrelse.
Sidst men ikke mindst, så skal du stege kyllingekødbollerne på panden, – her kræver det at du er mere over dem, end hvis du tilbereder dem i Air Fryer eller ovn.

Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Krydrede kyllingekødboller

Opskrift på krydrede kyllingekødboller, – bagt i ovnen.
Du kan naturligvis også stege dem på panden eller smide dem i en Air Fryer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 15 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk, Mellemøsten
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 50 g feta
  • 1 lille løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk pinjekerner, grofthakket
  • 2 spsk rasp
  • 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner) – smag på den
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til formning af kødbollerne

Sådan gør du

  • Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.
    Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
  • Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
  • Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.
    Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.
    Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.
    Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs.
    Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
  • Server dem med fladbrød og en god dip, i pitabrød, til en god salat eller lignende.
Krydrede kyllingekødboller - Opskrift på kyllingekødboller i ovn
Krydrede kyllingekødboller – Opskrift på kyllingekødboller i ovn

Kommentarer

  1. Johnny wenning

    5 stars
    Absolut den bedste opskrift på kyllingeboller (som jeg har stegt) som jeg har smagt

  2. Heidi Lykke Andersen

    Ser gode ud – kan de spises kolde ?

  3. Susanne

    5 stars
    Virkelige gode boller med alle de gode enigrenserne.

  4. Marianne Hansen

    Billedet med sandwhich med teksten : sund mad til hele dagen, hvor finder jeg opskrift. Nogle fine sandwhichbrød med birkes.

4.54 from 15 votes (13 ratings without comment)

Skriv et svar til Heidi Lykke Andersen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)