Lækre saftige og krydrede kyllingekødboller, men noter fra det mellemøstlige køkken.
De er fyldt med feta, hakkede pinjekerner, chili, persille og krydderier, – super lækre som tilbehør til tapas bordet, serveret med fladbrød og en god dip, i pitabrød eller lignende.
Og derudover er de super nemme at lave.
Kyllingekødboller i ovn
Du kan stege kyllingekødbollerne i ovnen, – det er dejlig nemt og de passer dig selv. Vend dem evt. en gang undervejs.
Har du en Air Fryer kan du også stege dem deri, – med den metode forkorter du samtidig tilberedningstiden. Kyllingekødboller tilberedt i Air Fryer tager ikke mere end ca. 12 minutter, naturligvis alt efter størrelse.
Sidst men ikke mindst, så skal du stege kyllingekødbollerne på panden, – her kræver det at du er mere over dem, end hvis du tilbereder dem i Air Fryer eller ovn.

Krydrede kyllingekødboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket kyllingekød
- 50 g feta
- 1 lille løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 æg
- 2 spsk pinjekerner, grofthakket
- 2 spsk rasp
- 1/2 frisk chili, finthakket (uden kerner) – smag på den
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk Salt
- Friskkværnet peber
- Olie til formning af kødbollerne
Sådan gør du
- Rør hakket kyllingekød og salt godt sammen, – gerne med en håndmixer.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, – løg, hvidløg, persille, smuldret feta, krydderier, pinjekerner, æg og rasp.Tilsæt også finthakket chili, men smag altid på den først. Måske den er meget stærk så der kun skal bruges 1/4, og måske der skal en smule mere i.
- Krydr med peber og rør igen farsen godt sammen.
- Form farsen til kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk.Dyp en spiseske i noget olie, og form derefter kødbollerne i hånden ved hjælp af skeen. På denne måde får kødbollerne en coating af olie hvilket giver et flot stegeresultat i ovnen, – men de er også meget nemmere at arbejde med.Placer løbende kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg de krydrede kylling kødboller i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-22 minutter. Vend dem evt. en gang undervejs, – og tjek altid at de er gennemstegt.Du kan også stege dem i en Air Fryer, – ca. 12 minutter ved 190 grader, – ryst indsatsen en gang elle tro undervejs. Kyllingekødbollerne kan naturligvis også steges på panden.
- Server dem med fladbrød og en god dip, i pitabrød, til en god salat eller lignende.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Absolut den bedste opskrift på kyllingeboller (som jeg har stegt) som jeg har smagt
Hej Johnny
Det var da en fantastisk besked at modtage – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Ser gode ud – kan de spises kolde ?
Hej Heidi
Det kan de sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Virkelige gode boller med alle de gode enigrenserne.
Tusind tak Susanne – og tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂
Kh Dianna
Billedet med sandwhich med teksten : sund mad til hele dagen, hvor finder jeg opskrift. Nogle fine sandwhichbrød med birkes.
Hej Marianne
Det er den der hedder avocado toast – lægger linket ind herunder 🙂
Brødet er fra Paagen:)
Kh Dianna
https://gourministeriet.dk/avocado-toast-med-spejlaeg/
Sååååå sindsyge LÆKRE!!!!✨✨
Ej. du er så dygtig til det med opskrifter hvor alle kan være med✨❤️✨
Rigtig gode kyllingekødboller, de smagte dejligt. En opskrift som jeg vil bruge igen.
Hejsa
Det er jeg super glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig gode kyllinge kødboller og bestemt ikke sidste gang.
Den salat/dip med kikærter som er på billedet med fladbrødet og kyllinge kødboller, hvilken opskrift er det?
Hej Susanne
Hvor er det dejligt at høre 🙂
Salaten på billedet her denne her: https://gourministeriet.dk/haydari-salat-layered-haydari/
Kh Dianna
Super lækkert Og hele familien spiser gladeligt med, dog undlod jeg for meget chili og i stedet kom en anelse chilipulver i. Prøvede lige i dag at lave samme fars, dog havde jeg kun svinekød og ingen feta, til smashed tacos! Kan også varmt anbefales. Synes det er helt perfekt krydret ☺️
Hej Anne Louise
Ej hvor er det godt at høre:) Tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna