
Blød og cremet haydari toppet med en lækker sprød, knasende og let krydret salat.
Denne her haydari salat tager absolut ingen tid at lave, – og så smager den bare helt vidunderligt. Frisk, knasende og bare helt fantastisk.
Ligesom min Layered hummus – klik her for opskriften, – er denne ret perfekt som en appetizer, på tapasbordet, til forret, frokost eller som tilbehør til grillen, en ovnstegt kylling eller lignende.
Server den med små stykker pitabrød, pandestegte fladbrød eller flute.
Du kan også vælge at lave din haydari med bagte peberfrugter i, – opskriften på haydari med bagte peberfrugter finder du her.

Haydari salat – Layered Haydari
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Haydari dip
- 1/2 l tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
- 100 g feta
- 4 fed hvidløg, – nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
- 1 håndfuld dild, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- Sal og friskkværnet peber
Kikærtesalat
- 1/2 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 peberfrugt, skåret i små tern
- 1/2 agurk, skåret i grove tern
- 14 cherry tomater, skåret i mindre stykker
- 2 forårsløg, fintsnittet – brug kun det grønne
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld pinjekerner, gerne ristet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 nip spidskommen, stødt
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- Brød, pitabrød eller lignende til servering
- Lidt olie til toppen
Sådan gør du
Haydari
- Pres eller riv hvidløg fint, og bland det sammen med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
- Smuldr fetaen heri og krydr med peber, og lad den trække imens du laver salaten. Smag derefter til om den behøver salt, – oftest er det ikke nødvendigt, da fetaen tilfører den salte smag.
Kikærtesalat
- Bland alle de snittede grøntsager i en skål, – drænede kikærter, tomater, agurk, persille, peberfrugt, rødløg og toppene af forårsløg.
- Hæld olivenolie, citronsaft og spidskommen over, vend det hele godt sammen og smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
Anretning
- Smør din haydari dip ud i et tykt lag på en tallerken, spækbræt eller lignende.
- Top med den sprøde. kikærtesalat og ristede pinjekerner, – og dryp med en smule olivenolie.
- Server med pandestegte fladbrød, pitabrød eller lignende.


ALLE dine opskrifter er SÅ lækre og gode. Jeg bruger dine dip og dressing opskrifter minimum 1 gang om ugen. TAK for al det arbejde du lægger i det og fordi det er helt gratis ❤️
Bedste ret jeg har fået i ugevis
Hej Janet
Hvor er det bare dejligt at høre tusind tak 🙂
Kh Dianna