Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette

Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette

Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette
Opskrift på nem og lækker kartoffelsalat med frisk estragon, sprød bacon, ærter og vinaigrette med sennep.
Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette

En enkelt og lækker kartoffelsalat lavet med bacon, frisk estragon og cremet sennepsvinaigette. Kartoffelsalaten smager let og lækkert, og så er den drøn nem at lave.
Sennepsvinaigretten laver jeg med en smule mayonnaise i, det gør den lækker cremet.
Jeg vil klart anbefale at bruge frisk estragon, det giver den skønneste smag. Alternativt kan du sagtens prøve at smage til med tørret estragon, hvis du ikke kan få fat i frisk. Jeg køber gerne frisk estragon i sådan nogle små plastæsker – det findes på køl i grøntafdelingen i større supermarkeder.

Kartoffelsalat med bacon
Kartoffelsalater står tit på bordet herhjemme så snart foråret kigger frem. Men faktisk også flere gange i løbet af efterår og vinter – der er det dog oftest sådan en slags her, med en oliebaseret vinaigrette.
Kartoffelsalat med vinaigrette klæder stort set alle typer kød, mørkt som lyst, og også forskellige slags fisk.

Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette

Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette

Opskrift på nem og lækker kartoffelsalat med frisk estragon, sprød bacon, ærter og vinaigrette med sennep.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill tilbehør, Kartoffelsalat
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 650 g små kogte kartofler
  • 200 g bacon, i tern
  • 200 g ærter, optøede
  • 3 forårsløg, fintsnittet
  • 5-7 stilke frisk estragon, bladene heraf

Sennepsvinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 1/2 spsk citronsaft
  • 1 1/2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk grov sennep – jeg bruger whole grain
  • 2 tsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
  • Steg baconen sprød på en pande, og lad den derefter køle af på lidt fedtsugende papir.
  • Halver kartoflerne eller skær dem i mundrette bider.
  • Hæld kartofler, bacon, ærter, forårsløg og estragon i en skål, hæld vinaigretten over, og vend det godt sammen.
  • Top evt. med finthakket estragon, friskkværnet peber eller en håndfuld andre urter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)