
En enkelt og lækker kartoffelsalat lavet med bacon, frisk estragon og cremet sennepsvinaigette. Kartoffelsalaten smager let og lækkert, og så er den drøn nem at lave.
Sennepsvinaigretten laver jeg med en smule mayonnaise i, det gør den lækker cremet.
Jeg vil klart anbefale at bruge frisk estragon, det giver den skønneste smag. Alternativt kan du sagtens prøve at smage til med tørret estragon, hvis du ikke kan få fat i frisk. Jeg køber gerne frisk estragon i sådan nogle små plastæsker – det findes på køl i grøntafdelingen i større supermarkeder.
Kartoffelsalat med bacon
Kartoffelsalater står tit på bordet herhjemme så snart foråret kigger frem. Men faktisk også flere gange i løbet af efterår og vinter – der er det dog oftest sådan en slags her, med en oliebaseret vinaigrette.
Kartoffelsalat med vinaigrette klæder stort set alle typer kød, mørkt som lyst, og også forskellige slags fisk.

Kartoffelsalat med bacon, estragon og sennepsvinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 650 g små kogte kartofler
- 200 g bacon, i tern
- 200 g ærter, optøede
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 5-7 stilke frisk estragon, bladene heraf
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2 tsk grov sennep – jeg bruger whole grain
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
- Steg baconen sprød på en pande, og lad den derefter køle af på lidt fedtsugende papir.
- Halver kartoflerne eller skær dem i mundrette bider.
- Hæld kartofler, bacon, ærter, forårsløg og estragon i en skål, hæld vinaigretten over, og vend det godt sammen.
- Top evt. med finthakket estragon, friskkværnet peber eller en håndfuld andre urter.
Kan den laves kold?
Hejsa
Jeg serverer den selv kold, så det kan du sagtens 🙂
Kh Dianna
Når man har tredobbelt opskriften synes jeg min dressing bliver meget hvis pga mayonnaise så den bør nok ikke følge med i de mængder når man ganger op
Hej Christian
Ej hvor mærkeligt – det burde ikke have noget at sige, hvis de andre ingredienser også ganges op.
Men dejigt den smagte alligevel 🙂
Kh Dianna