Det er stadig muligt at købe majskolber i dagligvarebutikkerne, men snart er sæsonen forbi, så det er da med at nyde denne lækre og sødme fyldte grøntsag inden sæsonen er helt forbi.
Vi lægger gerne majskolberne i kold vand en times tid inden de skal grilles, på den måde synes vi, at de bliver meget mere saftige og sprøde.
Her er de serveret med en lækker frisk dressing, smuldret feta og hakket persille, – virkelig lækker kombination.
Grillet majs med dressing og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
majskolber
- 2 dl
creme fraiche 18%
- 1/2 dl
feta, smuldret
- 2 fed
hvidløg, fintrevet eller presset
- 2 spsk
friskepresset citronsaft
- 1 lille håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1/2 tsk
løg pulver
-
Salt og peber
-
Chiliflager og finthakket persille til toppen
Sådan gør du
- Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.
- Rør creme fraiche sammen med citronsaft, løgpulver, hvidløg og hakket persille, og smag til med salt og peber. Fetaen er salt, så pas på ikke at over salte dressingen.
- Grill majsene til bladene er gyldne på alle sider og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).
- Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle let af.
- Smør dressing ud over majskolberne, smulder fetaen ovenpå dressingen og pynt med finthakket persille og chiliflager.
Pingback: Grillet majskolber - Opskrift med persille/hvidløgssmør og chili
Pingback: Majskolber med spicy dressing - Opskrift på grill tilbehør
Pingback: Grillede majskolber - Opskrift på grillede majs med topping