Opskrift Grillet majs med feta og dressing

Grillet majs med dressing og feta

Det er stadig muligt at købe majskolber i dagligvarebutikkerne, men snart er sæsonen forbi, så det er da med at nyde denne lækre og sødme fyldte grøntsag inden sæsonen er helt forbi.
Vi lægger gerne majskolberne i kold vand en times tid inden de skal grilles, på den måde synes vi, at de bliver meget mere saftige og sprøde.
Her er de serveret med en lækker frisk dressing, smuldret feta og hakket persille, – virkelig lækker kombination.

Grillet majs med dressing og feta

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på lækre grillede majs med dressing og feta

Ingredienser

  • 4 majskolber
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1/2 dl feta, smuldret
  • 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 2 spsk friskepresset citronsaft
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1/2 tsk løg pulver
  • Salt og peber
  • Chiliflager og finthakket persille til toppen

Fremgangsmåde

1

Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.

2

Rør creme fraiche sammen med citronsaft, løgpulver, hvidløg og hakket persille, og smag til med salt og peber. Fetaen er salt, så pas på ikke at over salte dressingen.

3

Grill majsene til bladene er gyldne på alle sider og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).

4

Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle let af.

5

Smør dressing ud over majskolberne, smulder fetaen ovenpå dressingen og pynt med finthakket persille og chiliflager.

Noter

Fetaen kan sagtens undlades, dressingen i sig selv giver en fantastisk smag til majskolberne.

Kommentarer

  1. Pingback: Grillet majskolber - Opskrift med persille/hvidløgssmør og chili

  2. Pingback: Majskolber med spicy dressing - Opskrift på grill tilbehør

  3. Pingback: Grillede majskolber - Opskrift på grillede majs med topping

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*