Lækre saftige sødmefyldte majskolber tilberedt på grillen, og toppet med den lækreste let spicy avocadodressing.
Majskolber hører altså sommeren til, hele familien elsker dem, og de kan toppes på utallige måder. Denne version er med en lækker cremet avocadodressing, – men du kan også prøve en af mine andre versioner på majskolber med spicy chipotle dressing, hvidløgssmør og chili eller med frisk dressing og feta.
Grillede majskolber med avocadodressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
majskolber
Avocadodressing
- 2
modne avocadoer
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 1/2
citron, saften heraf
- 3 spsk
mild olivenolie
- 1/2 dl
vand
- 1 tsk
cayennepeber, - smag til
-
Salt og peber
-
Evt. tørret chiliflager og tørret persille til topping
Sådan gør du
Avocadodressing
- Skær avocadoen i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med 1/2 tsk cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til en cremet masse.
- Juster nu konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. Bruges f.eks. en creme fraiche med lavere fedt indhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at alt vandet skal bruges.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. yderligere cayennepeber hvis dressingen ønskes lidt stærkere.
- Stil på køl til majsene skal serveres, - hæld gerne på en sprøjteflaske hvis du ligger inde med sådan en.
Grillede majskolber
- Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.
- Dræn majsene for væde og grill dem over indirekte varme til bladene er gyldne på alle sider, og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).
- Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle en smule af.
- Top majsene med avocadodressing og drys med tørret chili og persille.