Lækre sprøde og saftige majskolber smurt med frisk persille/hvidløgssmør og drysset med finthakket chili, – perfekt tilbehør til sommerens grill.
Herhjemme er vi vilde med grillede majskolber, og mens pigerne foretrækker dem uden noget eller med lidt smør, er Jes og jeg mere til variationerne med masser af smag, som f.eks. denne omgang med persille/hvidløgssmør og friskhakket chili. Prøv også vores anden opskrift med frisk dressing og smuldret feta.
Grillede majskolber med persille, hvidløg og chili
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
majskolber
- 200 g
smør, stuetemperatur
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 5 fed
hvidløg, fint revet eller presset
- 1
rød chili, finthakket - uden kerner
-
Finthakket persille til toppen
-
Flagesalt
Sådan gør du
- Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.
- Rør i mellemtiden smørret sammen med persille og hvidløg. Læg det på et stykke bagepapir og mas det godt sammen til du får en firkant, - stil på køl til det skal spises.
- Dræn majsene for væde og grill dem over indirekte varme til de er gyldne på alle sider, og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).
- Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle en smule af.
- Smør majsene med persille/hvidløgssmør og drys med finthakket persille, friskhakket chili og flagesalt.
Pingback: Grillede majskolber med spicy dressing - Gourministeriet
Pingback: Grillede majskolber - Opskrift på grillede majs med topping