Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta
Opskrift på nemt og lækkert tilbehør, - smid skiverne en tur på grillen eller grillpanden.
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille/hvidløgsolie, feta og pinjekerner, – perfekt tilbehør til grillen, til en kylling og på et tapas bord.
Det tager ingen tid at lave, – men lad meget gerne aubergineskiverne trække med salt i ca. 30 min. inden de tilberedes. På den måde fjerner du de bitre stoffer og overskydende væde fra auberginen.

Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta

Opskrift på nemt og lækkert tilbehør, – smid skiverne en tur på grillen eller grillpanden.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.96 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet eller presset
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Salt og peber
  • Evt. lidt olie til panden

Sådan gør du

  • Skyl auberginerne grundigt og skær dem i tykke skiver, – ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Drys skiverne med en smule salt på begge sider, læg dem i et dørslag med en klæde over og lad dem trække i ca. 30 min. På den måde fjerne du de bitre stoffer og overskydende væde.
  • Bland i mellemtiden olivenolie med persille og hvidløg, – krydr med salt og peber.
  • Rist pinjekernerne af på en tør pande til de er lysebrune og afgiver aroma.
  • Tør aubergine skiverne med et viskestykke eller køkkenrulle, så du fjerner overskydende væde samt salt.
  • Varm en grillpande ved god høj varme (eller grill), og pensl denne med en smule olie. Grill aubergine skiverne i ca. 3-4 minutter på hver side, – de skal blive møre og få et flot grillmønster.
  • Læg skiverne på et viskestykke når de løbende bliver færdige.
  • Anret aubergine skiverne på et serveringsfad, smør eller overhæld dem med persille/hvidløgsolien, smuldr fetaen over og drys med ristede pinjekerner og evt. friskkværnet peber.
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine – Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine – Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Kommentarer

  1. 5 stars
    Det smagte super! Som en auberginecarpaccio (jeg skar dem lidt tyndere, skiverne)

  2. Anonym

    Mums. Det var en kæmpe succes. Jeg brugte dog saltede mandler istedet. Det var virkelig lækkert så selv børnene kunne lide det

  3. 5 stars
    Smagte skønt. Jeg brugte salte mandler.

4.96 from 21 votes (19 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)