Grillet aubergine med persille/hvidløgsolie, feta og pinjekerner, – perfekt tilbehør til grillen, til en kylling og på et tapas bord.
Det tager ingen tid at lave, – men lad meget gerne aubergineskiverne trække med salt i ca. 30 min. inden de tilberedes. På den måde fjerner du de bitre stoffer og overskydende væde fra auberginen.
Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 store auberginer
- 1/2 dl olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, fint revet eller presset
- 100 g feta
- 1 håndfuld pinjekerner
- Salt og peber
- Evt. lidt olie til panden
Sådan gør du
- Skyl auberginerne grundigt og skær dem i tykke skiver, – ca. 1 cm i tykkelsen.
- Drys skiverne med en smule salt på begge sider, læg dem i et dørslag med en klæde over og lad dem trække i ca. 30 min. På den måde fjerne du de bitre stoffer og overskydende væde.
- Bland i mellemtiden olivenolie med persille og hvidløg, – krydr med salt og peber.
- Rist pinjekernerne af på en tør pande til de er lysebrune og afgiver aroma.
- Tør aubergine skiverne med et viskestykke eller køkkenrulle, så du fjerner overskydende væde samt salt.
- Varm en grillpande ved god høj varme (eller grill), og pensl denne med en smule olie. Grill aubergine skiverne i ca. 3-4 minutter på hver side, – de skal blive møre og få et flot grillmønster.
- Læg skiverne på et viskestykke når de løbende bliver færdige.
- Anret aubergine skiverne på et serveringsfad, smør eller overhæld dem med persille/hvidløgsolien, smuldr fetaen over og drys med ristede pinjekerner og evt. friskkværnet peber.
Det smagte super! Som en auberginecarpaccio (jeg skar dem lidt tyndere, skiverne)
Hej Katja
Hvor er det bare dejligt du skriver det, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Mums. Det var en kæmpe succes. Jeg brugte dog saltede mandler istedet. Det var virkelig lækkert så selv børnene kunne lide det
Hejsa
Det er virkelig dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Smagte skønt. Jeg brugte salte mandler.
Hej Karen
Det er jeg sp glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna