Grillet aubergine med persille/hvidløgsolie, feta og pinjekerner, – perfekt tilbehør til grillen, til en kylling og på et tapas bord.
Det tager ingen tid at lave, – men lad meget gerne aubergineskiverne trække med salt i ca. 30 min. inden de tilberedes. På den måde fjerner du de bitre stoffer og overskydende væde fra auberginen.

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta
Opskrift på nemt og lækkert tilbehør, – smid skiverne en tur på grillen eller grillpanden.
Udskriv
Pin
Bedøm opskriften 🙂
Antal: 6 personer
Del via email
Følg Gourministeriet +125.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 2 store auberginer
- 1/2 dl olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, fint revet eller presset
- 100 g feta
- 1 håndfuld pinjekerner
- Salt og peber
- Evt. lidt olie til panden
Sådan gør du
- Skyl auberginerne grundigt og skær dem i tykke skiver, – ca. 1 cm i tykkelsen.
- Drys skiverne med en smule salt på begge sider, læg dem i et dørslag med en klæde over og lad dem trække i ca. 30 min. På den måde fjerne du de bitre stoffer og overskydende væde.
- Bland i mellemtiden olivenolie med persille og hvidløg, – krydr med salt og peber.
- Rist pinjekernerne af på en tør pande til de er lysebrune og afgiver aroma.
- Tør aubergine skiverne med et viskestykke eller køkkenrulle, så du fjerner overskydende væde samt salt.
- Varm en grillpande ved god høj varme (eller grill), og pensl denne med en smule olie. Grill aubergine skiverne i ca. 3-4 minutter på hver side, – de skal blive møre og få et flot grillmønster.
- Læg skiverne på et viskestykke når de løbende bliver færdige.
- Anret aubergine skiverne på et serveringsfad, smør eller overhæld dem med persille/hvidløgsolien, smuldr fetaen over og drys med ristede pinjekerner og evt. friskkværnet peber.

