Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta
Opskrift på nemt og lækkert tilbehør, - smid skiverne en tur på grillen eller grillpanden.
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille/hvidløgsolie, feta og pinjekerner, – perfekt tilbehør til grillen, til en kylling og på et tapas bord.
Det tager ingen tid at lave, – men lad meget gerne aubergineskiverne trække med salt i ca. 30 min. inden de tilberedes. På den måde fjerner du de bitre stoffer og overskydende væde fra auberginen.

Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Grillet aubergine med persille, hvidløg og feta

Opskrift på nemt og lækkert tilbehør, – smid skiverne en tur på grillen eller grillpanden.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet eller presset
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Salt og peber
  • Evt. lidt olie til panden

Sådan gør du

  • Skyl auberginerne grundigt og skær dem i tykke skiver, – ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Drys skiverne med en smule salt på begge sider, læg dem i et dørslag med en klæde over og lad dem trække i ca. 30 min. På den måde fjerne du de bitre stoffer og overskydende væde.
  • Bland i mellemtiden olivenolie med persille og hvidløg, – krydr med salt og peber.
  • Rist pinjekernerne af på en tør pande til de er lysebrune og afgiver aroma.
  • Tør aubergine skiverne med et viskestykke eller køkkenrulle, så du fjerner overskydende væde samt salt.
  • Varm en grillpande ved god høj varme (eller grill), og pensl denne med en smule olie. Grill aubergine skiverne i ca. 3-4 minutter på hver side, – de skal blive møre og få et flot grillmønster.
  • Læg skiverne på et viskestykke når de løbende bliver færdige.
  • Anret aubergine skiverne på et serveringsfad, smør eller overhæld dem med persille/hvidløgsolien, smuldr fetaen over og drys med ristede pinjekerner og evt. friskkværnet peber.
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine – Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine - Opskrift på aubergine med hvidløg og feta
Grillet aubergine – Opskrift på aubergine med hvidløg og feta

Kommentarer

  1. 5 stars
    Det smagte super! Som en auberginecarpaccio (jeg skar dem lidt tyndere, skiverne)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)