Inviter sommeren ind i dit køkken med denne lækre og autentiske opskrift på græsk gyros, som jeg er sikker på vil blive et hit ved ethvert måltid.
Gyros er et klassisk græsk gadekøkken, der er kendt for sin rige smag og saftige kød, og med denne opskrift kan du skabe magien derhjemme.
Gyroskrydderiet og græsk yoghurt er hemmeligheden bag marinaden, der forvandler tynde strimler af mørbrad til utroligt saftige og smagfulde bidder. Kødet vendes i gyroskrydderi og yoghurt, trækkes på spyd, og grilles til perfektion, hvor det opnår den sommerlige smag af grill.
Server denne smagfulde gyros i hjemmelavede græske fladbrød sammen med en autentisk tzatziki, der tilføjer en kølig og cremet kontrast til det krydrede kød. En simpel grøn salat og et drys fetaost fuldender måltidet og tilføjer friskhed og en let saltet nuance, der går hånd i hånd med gyrosens robuste smagsprofiler.
En oplevelse, der bringer essensen af græske sommeraftener til dit bord. Perfekt til et afslappet måltid på terrassen, en festlig sammenkomst eller når som helst, du ønsker at flygte til det solbeskinnede Middelhav.
Græsk gyros, fladbrød og tzatziki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6-700 g svinemørbrad
- 3 spsk gyroskrydderi – klik her for opskrift
- 2 spsk olie
- 3-4 spsk græsk yoghurt – helst 10%
- Salt og friskkværnet peber
Tzatziki
- 1 1/2 stor agurk
- 400 g græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Fladbrød – klik her for opskrift
- Salat
- Feta
- Finthakket persille
Sådan gør du
Tzatziki
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr med salt – ca. hvad der svarer til det du vil putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken trække i ca. 15 minutter, og vrid det derefter fri for overskydende væde – gerne igennem et klæde.
- Bland imens ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie og citronsaft. Rør derefter agurkerne i, og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
Gyros spyd med svinemørbrad
- Skær mørbraden i lange, tynde skiver/strimler. Du kan også skære den i tern, men strimlerne giver flere flader hvor marinaden kan sætte sig – så spydene bliver lækre snaskede.
- Bland kødet med krydderi, olie og græsk yoghurt, og vend det godt sammen, så alle flader er smurt ind i marinaden.Krydr også med salt og friskkværnet peber – men vær opmærksom på, om dit gyroskrydderi allerede er krydret med salt.
- Fold derefter kødet på spyddene, – og tryk det ud, så ikke kødet sidder for tæt.Bruder du træspyd skal disse trække i vand i ca. 20 minutter, så du sikrer de ikke brænder under tilberedning.
- Grill eller steg spyddene i en smule olie, til de er gyldne og gennemstegt.Spydene kan også tilberedes i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, – eller i ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader.
Servering
- Top gyrosspydene med masser af hakket persille, og server med fladbrød, tzatziki, salat og feta.
Hej Dianna
Tak for mange fantastiske opskrifter, som jeg bruger ugentligt!! Skal prøve denne på onsdag!
Jeg har faktisk i mange år brugt en vaskepose til at dræne/presse væske fra de revne agurker. Det fungerer ret godt og posen bliver nemt ren igen på 60 grader i vaskemaskinen – klar til næste gang ;o)
Dbh
Rachel
Hej Rachel
Tak for dit dejlige fif, det er hermed modtaget og givet videre 🙂
Håber det smagte dig 🙂
Kh Dianna
Har efterhånden afprøvet rigtig mange af dine opskrifter, men har ikke tidligere tænkt på at vurdere dem. Denne var en velkommen variant til vores sædvanlige fyld i fladbrød. Og det smagte dejligt.
Hej Tonie
Jeg sætter kæmpe stor pris på dine anmeldelser – det betyder utrolig meget for mig, og ikke mindst for mi hjemmeside.
Så tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kan de også laves i ovnen? Og hvor meget skal de så have ?
Hej Carina
Sagtens ja:)
Følg denne opskrift https://gourministeriet.dk/gyros-med-marineret-svinekoed-og-groentsager/
Kh Dianna
Kan varmt anbefalesrigtig lækker sommer mad.
Tusind tusond tak for de søde ord Christina 🙂
Kh Dianna
Har lavet opskriften af flere omgange, super lækkert hver gang. Kødet bliver bestemt heller ikke mindre lækkert af at trække henover natten i marinaden. Tak for endnu en god opskrift!:)