
Fuldstændig fantastisk ret med rejer tilberedt i en lækker blanding af smør og olie tilsat masser af hvidløg, chili og persille.
De smager eventyrlig godt og kan serveres alene på et tapasbord, til forret med et lækkert flute og dild dressing eller i en omgang skønne sliders.
Selve olie blandingen smager eventyrlig godt, og er vidunderlig at dyppe et godt stykke flute i, – så rejerne skal endelig serveres i selve marinaden.

Gambas al ajillo - Rejer i chili/hvidløgs olie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
- 1
rød chili
- 8 fed
hvidløg, fint revet eller presset
- 2 håndfulde
persille, finthakket
- 100 g
smør
- 1 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
- Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt persillen til sidst.
- Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
- Server dem straks med et drys frisk persille over.

Lækkert!
2 nye opskrifter fra dig på 2 dage: fredag rejer og lørdag pasta med oksemørbrad.
Tak!
Hvad er grunden til at der bliver brugt opdrættede tigerrejer, når opskriftens overskrift er Gambas rejer.
Tigerrejer har et dårligt ry mht. medicin og indhold af fækalier.
Har lige købt argentinske gambas. Søger derfor en opskrift og svar på om strengen skal fjernes inden tilberedning. Ligesom med hummerhaler.
Hej Ole
Jeg tror de fleste kender dem som tigerrejer, – derfor jeg har skrevet det sådan. Men jeg tilføjer da blot kæmpe rejer i teksten også – så er der lidt for enhver smag 🙂
Det første punkt i opskriften beskriver at rejerne skal renses og tarme fjernes inden tilberedning.
Jeg håber du vil prøve opskriften, – og måske overveje din bedømmelse når du har smagt dem 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Dejlige opskrifter som altid. Kom lige i stemning til at lave denne opskrift – det er bare lækkert. ( har kun fået den i udlandet – så det var vist nok lige på tide 🙂 )
En tanke er lige – hvorfor smør i også – giver det et mere nordisk “take” på smagen end blot at bruge olivenolie som den laves sydpå?.
Keep up the very good work… 🙂
Hej Thomas
Tusind tak for din besked, – og ja, så er dwt altså skisme på tide du selv prøver at lave dem;-)
Personligt synes jeg de får en vidunderlig smag når der også kommer smør i, – mere rund og mild, hvis man kan sige det sådan:)
Men jeg kan også sagtens selv finde på at lave dem på ren olie, – men synes smørret gør noget virkelig godt for smagen:)
Håber du kan lide dem, – og god fornøjelse:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan man lave det på ikke-rå rejer – f.eks.store frosne rejer?
Hej Ulla
Uhhh det tror jeg ikke vil fungere, – rejerne vil helt sikkert blive for hårde og overtilberedt hvis de er tilberedt i forvejen:)
Kh Dianna
Så lækker opskrift ! Dem skal vi have igen til min søns fødselsdag og som forret til nytår Tak for super lækker opskrift, kæmpe anbefaling herfra
Hej Louise
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – det er jeg så glad for.
Tusind tak fordi du skriver det, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Det er anden gang jeg laver dine rejer.
De vækker lykke for mine gæster og ikke mindst: Som udstationeret i gennem mange år i Sydamerika er det som at smage at man er tilbage på den lokale knejpe i Brasilien eller Colombia
Hej Flemming
Tusind tak for din besked:)
Hvor gør det mig bare glad at høre, – der er intet som når man kan vække en masse dejlige minder:)
Tusind tak, og rigtig dejlig søndag.
Dbh Dianna
Hej Dianna
Da Spis rejser begyndte til de Spandske øre,blev Spansk mad meget populær ,
Der åbnede bla en Spansk resturant inde ved Nørreport St.
Her serverede de også denne forret,med hvidløg og rejer.
Det er mange år siden,men jeg er sikker på at der var brugt små rejer,store tigerrejer var ikke så kendt på den tid,eller er det min hukommelse
Med venlig hilsen Kuhrt
Hej Khurt
Uha, – det kan sagtens være du har ret. Jeg tænker også, at da retten ikke var særlig kendt i Danmark, så har man sikkert brugt almindelige små rejer.
Nu tror jeg dog man bruger tigerrejer eller lignende de fleste steder, – og det er jo en fantastisk ret 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Rigtig velsmagende forret
Hej Hanne
Det er jeg virkelig glad for du synes, tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Jeg er meget hookt på denne ret da min svigerfar elsker denne ret når vi er ude og rejse! Har aldrig selv lavet dem før så jeg har lige et spørgsmål Har du erfaring med og lave dem på grillen? Hvor længe vil du give dem? Hvis der kun skal smovses i rejer med flute uden andet til aftensmad, ville du så sige 200gr er nok til pr person?
Hej Mie
Åhhh det smager også bare så dejligt altså 🙂
Altså som udgangspunkt regner jeg altid med 10 rejer pr person, hvis det er som hovedret med lidt brød, en salat eller lignende til 🙂
Kh Dianna
Kan jeg lave olien på forhånd? Altså så den bliver kold inden den bliver hældt på rejerne og kommer i ovnen?
Hej Tine
Personligt foretrækker jeg at lave smør/olie blandingen lige inden, – også for at sikre så meget smag som muligt.
men jeg tænker godt du kan lave den på forhånd hvis det passer bedre 🙂
Kh Dianna
Kan man mon lave det som ovenstående og så blande sammen med en gang pasta?
Hej Louise
Det kan du i hvert fald – konge kombi, det smager så dejligt 🙂
Kh Dianna
En virkelig lækker og velsmagende ret. Det er ikke sidste gang vi laver den.
Hej Bjarne
Det gør mig så glad at høre – tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
Smager helt fantastisk!
Tusind tak for de søde ord Hanna 🙂
Superlækker
Mums
Tak for de fine stjerner 🙂
Smagte skønt
Hvis jeg tilbereder rejerne i små ovnfaste tapasskåle (portionsanrettet), skal de så stadig have 10 min i ovnen? De må jo endelig ikke overtilberedes 🙂 Og synes umiddelbart 10 min lyder til den høje side ift når jeg tilbereder tigerrejer på panden.
Hej Nynne
Tilberednings tiden er den sammme 🙂
Rejerne tilberedes langsommere i ovn end på panden, derfor tiden er anderledes 🙂
Har lavet dem vildt mange gange, og synes absolut ikke de bliver kedelige.
Men ellers reducerer du bare tiden en smule, og prøver dig frem 🙂
Kh Dianna
Fantastisk forret og let til et større selskab.
Jeg lod rejerne marinere i 2 timer. Brugte forkogte tigerrejer og gavdem 5-7 minutter i ovnen.
Hej Mette
Ihhh hvor dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Vi overvejer at bruge hummerhaler i stedet for rejer. Tror du det vil gå?
Hej Gert
Det har jeg desværre ikke prøvet, men giv det da et skud:)
Kh Dianna
Kan man bruge chiliflager i stedet for en frisk chili??
Mvh Line
Hej Line
Det kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna