Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Gambas al ajillo – Rejer i chili/hvidløgs olie

Hvad synes du?


Fuldstændig fantastisk ret med rejer tilberedt i en lækker blanding af smør og olie tilsat masser af hvidløg, chili og persille.
De smager eventyrlig godt og kan serveres alene på et tapasbord, til forret med et lækkert flute og dild dressing eller i en omgang skønne sliders.
Selve olie blandingen smager eventyrlig godt, og er vidunderlig at dyppe et godt stykke flute i, – så rejerne skal endelig serveres i selve marinaden.

Gambas al ajillo - Rejer i chili/hvidløgs olie

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på lækre store tigerrejer tilberedt i smør og olie med masser af hvidløg, chili og persille.

Ingredienser

  • 600 g rå tigerrejer
  • 1 rød chili
  • 8 fed hvidløg, fint revet eller presset
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 100 g smør
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.

2

Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.

3

Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt persillen til sidst.

4

Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.

5

Server dem straks med et drys frisk persille over.

Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille
Gambas al ajillo – Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*