
Eventyrlige sliders fyldt med lækre chili/hvidløgsrejer a la Gambas al ajillo, dilddressing og sprød salat.
Virkelig enkelt og virkelig lækkert, – perfekt til både frokost og aftensmad, eller som små appetizers når der er gæster, – dog med en lille tallerken under 😉
De er super nemme at lave, og så smager de virkelig bare af en bid af himmelen.

Sliders med chili/hvidløgsrejer og dilddressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 16 sliders - prøv min fantastiske opskrift på mini burgerboller
-
Sprød salat, - crisp eller lignende
Chili/ hvidløgsrejer
- 600 g
rå tigerrejer
- 1
rød chili
- 8 fed
hvidløg, fint revet eller presset
- 2 håndfulde
persille, finthakket
- 100 g
smør
- 1 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Dilddressing
- 2 dl
creme fraiche
- 2 spsk
mayonnaise
- 1/2 tsk
dijon
- 1 spsk
citronsaft
- 1/4 tsk
chilipulver
- 1
bdt. frisk dild, finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber. Opbevar den på køl til den skal serveres.
Chili/hvidløgsrejer
- Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
- Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt persillen til sidst.
- Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
Anretning
- Lun burgerbollerne 2-5 minutter ved 180 grader eller som beskrevet på pakken.
- Smør alle bollerne med dilddressing, top underbollerne med salatblade og 3-4 rejer på hver.
- Dryp en smule olie ud over rejerne, sørg for at få godt med chili og hvidløg med, slut af med top bollen og server straks.

