Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Gambas al ajillo – Rejer i chili/hvidløgs olie

Gambas al ajillo - Rejer i chili/hvidløgs olie
Opskrift på lækre store rejer tilberedt i smør og olie med masser af hvidløg, chili og persille.
Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Fuldstændig fantastisk ret med rejer tilberedt i en lækker blanding af smør og olie tilsat masser af hvidløg, chili og persille.
De smager eventyrlig godt og kan serveres alene på et tapasbord, til forret med et lækkert flute og dild dressing eller i en omgang skønne sliders.
Selve olie blandingen smager eventyrlig godt, og er vidunderlig at dyppe et godt stykke flute i, – så rejerne skal endelig serveres i selve marinaden.

Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Gambas al ajillo - Rejer i chili/hvidløgs olie

Opskrift på lækre store rejer tilberedt i smør og olie med masser af hvidløg, chili og persille.
4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Gourministeriet, Spansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
  • 1

    rød chili

  • 8 fed

    hvidløg, fint revet eller presset

  • 2 håndfulde

    persille, finthakket

  • 100 g

    smør

  • 1 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
  • Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt persillen til sidst.
  • Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
  • Server dem straks med et drys frisk persille over.
Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille
Gambas al ajillo – Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Kommentarer

  1. Hanne Hartung

    5 stars
    Lækkert!
    2 nye opskrifter fra dig på 2 dage: fredag rejer og lørdag pasta med oksemørbrad.
    Tak!

  2. Ole Rafn Sørensen

    3 stars
    Hvad er grunden til at der bliver brugt opdrættede tigerrejer, når opskriftens overskrift er Gambas rejer.
    Tigerrejer har et dårligt ry mht. medicin og indhold af fækalier.
    Har lige købt argentinske gambas. Søger derfor en opskrift og svar på om strengen skal fjernes inden tilberedning. Ligesom med hummerhaler.

    • Hej Ole

      Jeg tror de fleste kender dem som tigerrejer, – derfor jeg har skrevet det sådan. Men jeg tilføjer da blot kæmpe rejer i teksten også – så er der lidt for enhver smag 🙂
      Det første punkt i opskriften beskriver at rejerne skal renses og tarme fjernes inden tilberedning.

      Jeg håber du vil prøve opskriften, – og måske overveje din bedømmelse når du har smagt dem 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Thomas Olesen

    4 stars
    Dejlige opskrifter som altid. Kom lige i stemning til at lave denne opskrift – det er bare lækkert. ( har kun fået den i udlandet – så det var vist nok lige på tide 🙂 )
    En tanke er lige – hvorfor smør i også – giver det et mere nordisk “take” på smagen end blot at bruge olivenolie som den laves sydpå?.
    Keep up the very good work… 🙂

    • Hej Thomas
      Tusind tak for din besked, – og ja, så er dwt altså skisme på tide du selv prøver at lave dem;-)

      Personligt synes jeg de får en vidunderlig smag når der også kommer smør i, – mere rund og mild, hvis man kan sige det sådan:)
      Men jeg kan også sagtens selv finde på at lave dem på ren olie, – men synes smørret gør noget virkelig godt for smagen:)

      Håber du kan lide dem, – og god fornøjelse:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Hanne Hartung Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*