Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Kylling i karry med kyllingebryst

Den bedste kylling i karry
Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med kogt kyllingebryst.
Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Klassisk kylling i karry, lavet med kogt kyllingebryst, – mild og cremet og med den dejligste smag. Endnu en dansk klassiker der altid hitter hos hele familien. Jeg har lavet denne omgang kylling i karry meget børnevenlig, men den kan selvfølgelig piftes op med lidt cayennepeber eller lignende hvis man godt kan lide den prikker lidt på tungen.
Prøv også min opskrift på kylling i karry med en helt kylling, – også super nemt og virkelig lækkert, blot en smule mere tidskrævende.

Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Den bedste kylling i karry

Opskrift på den bedste kylling i karry lavet med kogt kyllingebryst.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 28 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g

    kyllingebryst

  • 2

    mellemstore gulerødder, i bitte små tern

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 1

    æble, uden skræl, i bitte små tern

  • 2 tsk

    karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi, – jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 60 g

    smør

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, – gerne sødmælk

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Kog kyllingebrysterne i en gryde med bouillonvand, – ca. 10-15 min. alt efter tykkelse.
  • Tag kyllingen op og lad den hvile, – gem kogevandet til saucen.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits gulerødder, æble og løg et par minutter.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte, og svits begge slags karry samt gurkemeje af et par minutter.
  • Tilsæt mel og rør det godt ind i smørret ved jævn varme, – lad det varme igennem et øjeblik.
  • Hæld bouillon over af flere omgange, og rør grundigt, så der ikke er nogle klumper i.
  • Tilsæt mælk og lad retten små koge i ca. 10-15 min. – rør jævnligt så saucen ikke brænder på.
  • Kog i mellemtiden risene som anvist på pakken.
  • Skær kyllingen ud i strimler og tilsæt denne og varm retten igennem i 5-10 min.
  • Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt friskhakket grønt på toppen.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry – Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry - Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst
Kylling i karry – Opskrift på kylling i karry med kyllingebryst

Kommentarer

  1. Pingback: Kylling i karry - Opskrift på den bedste kylling i karry

  2. Kirsten Vestesen

    5 stars
    Lyder meget spændende. Glæder mig at prøve den

  3. Carsten

    5 stars
    Den er så lækker og også rimelig at “gå til”

  4. Carsten Winther

    5 stars
    Virkelig en lækker ret

  5. 5 stars
    Tilførte hvidløg , chili ️ og den smagte skønt!!

  6. Birgit kristensen

    5 stars
    Den var skøn, jeg brugte lidt koriander istedet for gulerødder

  7. Henning

    5 stars
    Den bedste version vi har smagt herhjemme! Tilføjede ristede cashew nødder som topping sammen med finthakket forårsløg og persille.

    • Hej Henning

      Ej hvor er det dejligt at høre Tusind tak fordi du skriver det:)

      Og det lyder så lækkert med ristede cashewnødder og forårsløg på toppen:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Henning Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)