
Culotte i ovn er en klassiker, når det kommer til et lækker og mørt stykke kød med masser af smag. I denne opskrift får du en metode, der sikrer en saftig culottesteg med en flot rosa kerne og sprød stegeskorpe.
Først brunes culotten af på panden i en blanding af smør, hvidløg og friske urter, som virkelig løfter smagen. Herefter tilberedes den færdig i ovnen ved en kontrolleret temperatur, så kødet forbliver saftigt og får den perfekte struktur.
Det er en nem metode, der giver et fantastisk resultat, hver gang. Server culotten med dine favorittilbehør – det kunne være sprøde kartofler, en cremet sauce og en frisk salat for en komplet smagsoplevelse.
Prøv denne opskrift næste gang, du skal forkæle familie eller venner med en imponerende middag.
Kernetemperatur culottesteg
Min erfaring er, at du får den bedste culottesteg med en lækkert rosa og saftig midte, hvis stegen fjernes fra varmen når den er mellem 52-53 grader. Stegen stiger i temperatur når den hviler – faktisk mellem 5-7 grader, hvis du bruger denne tilberedningsmetode. Den vil derfor ramme de 57-59 grader når den har hvilet – og her har du så det lækreste rosa stykke culotte.
Jeg vil ALTID anbefale at bruge et stegetermometer for det bedste resultat.
Ønsker du en steg der er rosa, men mere tilberedt skal den have til den er ca. 55-56 grader, så vil den ramme en kernetemperatur på 60-63 grader når den har hvilet.
OBS! Langtidssteger du ved lav temperatur vil temperaturen ikke stige på samme måde når den hviler, det er kun når du bruger denne fremgangsmåde som er beskrevet i opskriften.

Culottesteg i ovn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 culottesteg på ca. 1,5 kg
- 2 fed hvidløg, knuste
- frisk timian
- Smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag stegen ud af køleskabet i god tid, gerne en halv time inden den skal tilberedes.
- Smelt en god klat smør på en pande med en smule olie, tilsæt hvidløg og timian og lad det små simre i smørret imens stegen pudses.
- Puds undersiden af stegen, og rids fedtlaget på toppen. Krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber.
- Skru op for panden, så smørret bruser, og steg først fedtsiden af til den er flot brunet, og vend derefter stegen, og steg den gylden på den anden side.
- Læg stegen i et ovnfast fad, eller lad den blive i panden. Stik et stegetermometer i stegen, fra siden eller toppen, og ind midt i stegen, og sæt den i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig ovn. Tilbered stegen til den når en kernetemperatur på 52 grader, og lad den derefter hvile i ca. 15 minutter, til stegen rammer 57-59 grader.Stegen vil være rosa på det tykkeste stykke, og mere tilberedt ude i siderne.
- Skær stegen ud i skiver. Start i den smalle ende hvor du skærer den til du rammer midten af stegen. Når kødets struktur ændrer sig, vender du stegen, og skærer fra siden.
Hvor lang tid skal den cirka have i ovnen? Bare for at vide hvornår den skal i ovnen så det passer med spisetider
Hej Camilla
Det kommer lidt an på kødets tykkelse, så du skal bruge et stegetermometer synes jeg.
Men regn med en halvtimes tid cirka – alt efter hvor længe den er brunet af 🙂
Kh Dianna