Opskrift på culottesteg i ovn - Nem opskrift på rosa culotte
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Culotte, Nytårsmad, Nytårsmenu
Servings 6personer
Calories 210kcal
Ingredienser
1culottesteg på ca. 1,5 kg
2fedhvidløg, knuste
frisk timian
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tag stegen ud af køleskabet i god tid, gerne en halv time inden den skal tilberedes.
Smelt en god klat smør på en pande med en smule olie, tilsæt hvidløg og timian og lad det små simre i smørret imens stegen pudses.
Puds undersiden af stegen, og rids fedtlaget på toppen. Krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber.
Skru op for panden, så smørret bruser, og steg først fedtsiden af til den er flot brunet, og vend derefter stegen, og steg den gylden på den anden side.
Læg stegen i et ovnfast fad, eller lad den blive i panden. Stik et stegetermometer i stegen, fra siden eller toppen, og ind midt i stegen, og sæt den i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig ovn. Tilbered stegen til den når en kernetemperatur på 52 grader, og lad den derefter hvile i ca. 15 minutter, til stegen rammer 57-59 grader.Stegen vil være rosa på det tykkeste stykke, og mere tilberedt ude i siderne.
Skær stegen ud i skiver. Start i den smalle ende hvor du skærer den til du rammer midten af stegen. Når kødets struktur ændrer sig, vender du stegen, og skærer fra siden.