Butterdejstærte med kartofler, gedeost, pesto og hasselnødder

Butterdejstærte med kartofler, gedeost og pesto

Butterdejstærte med kartofler, gedeost og pesto
Opskrift på nem og lækker butterdejstærte med gedeost, kartofler og pesto.
Butterdejstærte med kartofler, gedeost, pesto og hasselnødder

Skøn butterdejstærte med gedeost, kartofler og grøn pesto. En lækker fyldig frokost tærte – perfekt med en grov salat til.
Butterdejstærte med gedeost kan også perfekt serveres i mindre stykker som kapers eller appetizer, som en snack eller på tapasbordet. Smagene fra den bagte gedeost, pestoen og de ristede hasselnødder er super lækre sammen.
Pestoen kan du droppe, og i stedet servere tærten med en god honning og frisk timian – det er også virkelig lækkert.
Chevre Chaud tærte – en kæmpe favorit hos de voksne herhjemme – den bliver lavet igen og igen. Jeg elsker smagen af bagt gedeost, og i selskab med butterdej, pesto og hasselnødder, er det for mig den perfekte kombi.
Sprødt, cremet og smagfuldt for hver enkelte bid.

Jeg er vild med butterdejstærter. De er så nemme at lave, og med et hav af variationsmuligheder. Derudover kan de servers både ude og kolde, – og re perfekte som både frokost eller aftenmåltid med en grov salat til, eller som appetizer, snack eller lignende.
Find alle mine lækre opskrifter på butterdejstærter her.

Butterdejstærte med kartofler, gedeost, pesto og hasselnødder

Butterdejstærte med kartofler, gedeost og pesto

Opskrift på nem og lækker butterdejstærte med gedeost, kartofler og pesto.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Butterdej, Butterdejstærte, Gedeost, Grøn pesto
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 150 g flødeost eller mascarpone
  • 1-2 kartofler, skåret i ultra tynde skiver
  • 5 stilke frisk basilikum, bladene heraf
  • 1 gederulle á 180 g, skåret i skiver
  • Salt og friskkværnet peber

Topping

Sådan gør du

  • Læg butterdejen på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten, hele vejen rundt.
  • Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig varme.
  • Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeost eller mascarpone. 
    Smør i bløde bevægelser, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand og smøre osten ud med bagsiden af skeen – det gør arbejdet meget nemmere.
  • Fordel kartoffelskiverne, basilikumbladene og gedeosten på bundn, og krydr med salt og peber.
  • Bag tærten videre i 12-14 minutter – fortsat ved 200 grader.
  • Lad tærten køle let af, og top den med pesto, frisk rucola og grofthakkede hasselnødder.
    Dryp evt. med en smule olivenolie – og ekstra friskkværnet peber.
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)