Skøn butterdejstærte med gedeost, kartofler og grøn pesto. En lækker fyldig frokost tærte – perfekt med en grov salat til.
Butterdejstærte med gedeost kan også perfekt serveres i mindre stykker som kapers eller appetizer, som en snack eller på tapasbordet. Smagene fra den bagte gedeost, pestoen og de ristede hasselnødder er super lækre sammen.
Pestoen kan du droppe, og i stedet servere tærten med en god honning og frisk timian – det er også virkelig lækkert.
Chevre Chaud tærte – en kæmpe favorit hos de voksne herhjemme – den bliver lavet igen og igen. Jeg elsker smagen af bagt gedeost, og i selskab med butterdej, pesto og hasselnødder, er det for mig den perfekte kombi.
Sprødt, cremet og smagfuldt for hver enkelte bid.
Jeg er vild med butterdejstærter. De er så nemme at lave, og med et hav af variationsmuligheder. Derudover kan de servers både ude og kolde, – og re perfekte som både frokost eller aftenmåltid med en grov salat til, eller som appetizer, snack eller lignende.
Find alle mine lækre opskrifter på butterdejstærter her.
Butterdejstærte med kartofler, gedeost og pesto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 150 g flødeost eller mascarpone
- 1-2 kartofler, skåret i ultra tynde skiver
- 5 stilke frisk basilikum, bladene heraf
- 1 gederulle á 180 g, skåret i skiver
- Salt og friskkværnet peber
Topping
- 4-5 spsk grøn pesto – kolik her for opskrift
- 1 håndfuld ristede hasselnødder – klik her for opskrift
- 2 håndfulde rucola
- Evt. lidt olivenolie
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten, hele vejen rundt.
- Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig varme.
- Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeost eller mascarpone. Smør i bløde bevægelser, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand og smøre osten ud med bagsiden af skeen – det gør arbejdet meget nemmere.
- Fordel kartoffelskiverne, basilikumbladene og gedeosten på bundn, og krydr med salt og peber.
- Bag tærten videre i 12-14 minutter – fortsat ved 200 grader.
- Lad tærten køle let af, og top den med pesto, frisk rucola og grofthakkede hasselnødder.Dryp evt. med en smule olivenolie – og ekstra friskkværnet peber.