Lad os sætte energi og farve på middagsbordet med en skål fuld af glæde! Denne børnevenlige, cremede tomatsuppe er ikke kun en fryd for øjet med sin indbydende røde farve; den er også en fest for smagsløgene.
Den er nem og hurtig at tilberede, hvilket gør den til den ultimative hverdagshelt, når tiden er knap, og maverne rumler.
Denne suppe er tætpakket med smag, takket være en blanding af modne flåede tomater og en dyb, cremet konsistens, som selv de små vil elske. Og hemmeligheden? En snert af basilikum og det perfekte strejf af fløde, der tilsammen skaber en rund og velafbalanceret smag og fylde.
Jeg bruger hele flåede San Marzano tomater, de rummer så meget smag. Tomaterne er, naturligvis, en stor del af smagsgiveren i denne suppe – derfor kan det godt betale sig, at købe nogle lækre nogle af slagsen.
Tomatsuppe med fløde og basilikum
Uanset om det er en hurtig aftensmad efter en lang dag, eller en lun velkomst til en weekendmiddag, er denne nemme, cremede tomatsuppe et sikkert hit. Det er den perfekte måde at bringe familien sammen omkring et måltid, så skru op for hyggen, og lad denne farverige, børnevenlige skål med suppe blive centrum for dagens bedste samtaler og smil.
Server den med pasta, croutoner, friskbagte fluets eller bare iskold creme fraiche og lidt grønt.
Cremet tomatsuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
løg, grofthakkede
- 3 fed
hvidløg, hakket
- 200 g gulerødder, skåret i små tern
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 2 ds flåede eller hakkede tomater
- 1 1/2 dl piskefløde
- 7 dl grøntsags bouillon
- 1 1/2 tsk
tørret basilikum
-
Salt og friskkværnet peber
- Olie
- Evt. sukker
Sådan gør du
- Varm en gryde op, og steg løg, hvidløg og gulerødder i en god sjat olie i ca. 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.Løgene skal ikke tage farve, blot steges klare.
- Tilsæt tomatkoncentrat og basilikum, og lad det stege med i 1 minuts tid.
- Tilsæt derefter tomat, bouillon og fløde, og lad suppen koge, gerne under låg, i ca. 30 minutter - eller til gulerødderne er helt møre.
- Blend suppen glat og smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.
- Server suppen med f.eks. pasta, croutoner, creme fraiche, flute eller lignende.
Er den fryseegnet?
Det kan du tro den er, – varm den godt igennem når den er taget ud af fryseren, så er den god som ny:)
Nu har lavet 2 gange, og anden gang er den blevet grynet, kan det være for meget gulerod eller at den simre for lang tid?
Hej Kasper
Mit bedste bud er faktisk, at gulerødderne har fået for lidt i det de er blevet blendet – så vil suppen føles grynet, da gulerødderne ikke kan blive fuldstændig pureret.
Gulerødderne skal være fuldstændig møre og nærmest udkogte.
For mange gulerødder skulle absolut ikke have noget at sige – det er kun smagen og sødmen af suppen det kan ændre på.
Dbh Dianna