Cremet tomatsuppe

Lækker cremet tomatsuppe fyldt med dejlig smag af solmodne tomater, skøn til både de kolde efterårs og vintermåneder eller en lun sommeraften i haven.
Denne cremede tomatsuppe er én af familiens helt store favoritter herhjemme. Den smager afsindig godt og så er den bare virkelig nem at lave.
Jeg serverer den med alt fra kødboller, suppehorn, ristede kikærter og krydderurter eller bare toppet med lidt creme fraiche.

Cremet tomatsuppe

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30-45 min.

Opskrift på den lækreste cremede tomatsuppe.

Ingredienser

  • 2 ds flåede/hakkede tomater
  • 2 dl piskefløde, - kan undlades og erstattes af bouillon
  • 1 l grøntsags bouillon
  • 25 g smør
  • 2 løg, grofthakkede
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 3 mellemstore gulerødder, i tern
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1

Smelt smøret i en gryde og svits løg og hvidløg ved svag varme uden de tager farve.

2

Tilsæt tomatkoncentrat og lad den svitse med i 1 minuts tid.

3

Tilsæt derefter de resterende ingredienser og lad suppen simre i ca. 20-30 min til gulerødderne er møre.

4

Blend suppen glat og smag til med salt og peber.

Kommentarer

  1. Lisa Hansen

    Er den fryseegnet?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*