Cremet tomatsuppe - Nem og lækker opskrift på en familiefavorit

Cremet tomatsuppe

Cremet tomatsuppe
Opskrift på den bedste cremede tomatsuppe - tomatsuppe med fløde.
Cremet tomatsuppe - Nem og lækker opskrift på en familiefavorit

Lad os sætte energi og farve på middagsbordet med en skål fuld af glæde! Denne børnevenlige, cremede tomatsuppe er ikke kun en fryd for øjet med sin indbydende røde farve; den er også en fest for smagsløgene.
Den er nem og hurtig at tilberede, hvilket gør den til den ultimative hverdagshelt, når tiden er knap, og maverne rumler.

Denne suppe er tætpakket med smag, takket være en blanding af modne flåede tomater og en dyb, cremet konsistens, som selv de små vil elske. Og hemmeligheden? En snert af basilikum og det perfekte strejf af fløde, der tilsammen skaber en rund og velafbalanceret smag og fylde.
Jeg bruger hele flåede San Marzano tomater, de rummer så meget smag. Tomaterne er, naturligvis, en stor del af smagsgiveren i denne suppe – derfor kan det godt betale sig, at købe nogle lækre nogle af slagsen.

Tomatsuppe med fløde og basilikum

Uanset om det er en hurtig aftensmad efter en lang dag, eller en lun velkomst til en weekendmiddag, er denne nemme, cremede tomatsuppe et sikkert hit. Det er den perfekte måde at bringe familien sammen omkring et måltid, så skru op for hyggen, og lad denne farverige, børnevenlige skål med suppe blive centrum for dagens bedste samtaler og smil.
Server den med pasta, croutoner, friskbagte fluets eller bare iskold creme fraiche og lidt grønt.

Cremet tomatsuppe - Nem og lækker opskrift på en familiefavorit

Cremet tomatsuppe

Opskrift på den bedste cremede tomatsuppe - tomatsuppe med fløde.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.56 fra 95 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Cremet suppe
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2

    løg, grofthakkede

  • 3 fed

    hvidløg, hakket

  • 200 g gulerødder, skåret i små tern
  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 ds flåede eller hakkede tomater
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 7 dl grøntsags bouillon
  • 1 1/2 tsk

    tørret basilikum

  • Salt og friskkværnet peber

  • Olie
  • Evt. sukker

Sådan gør du

  • Varm en gryde op, og steg løg, hvidløg og gulerødder i en god sjat olie i ca. 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    Løgene skal ikke tage farve, blot steges klare.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og basilikum, og lad det stege med i 1 minuts tid.
  • Tilsæt derefter tomat, bouillon og fløde, og lad suppen koge, gerne under låg, i ca. 30 minutter - eller til gulerødderne er helt møre.
  • Blend suppen glat og smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.
  • Server suppen med f.eks. pasta, croutoner, creme fraiche, flute eller lignende.

Kommentarer

  1. Lisa Hansen

    Er den fryseegnet?

  2. Kasper

    Nu har lavet 2 gange, og anden gang er den blevet grynet, kan det være for meget gulerod eller at den simre for lang tid?

    • Hej Kasper

      Mit bedste bud er faktisk, at gulerødderne har fået for lidt i det de er blevet blendet – så vil suppen føles grynet, da gulerødderne ikke kan blive fuldstændig pureret.
      Gulerødderne skal være fuldstændig møre og nærmest udkogte.
      For mange gulerødder skulle absolut ikke have noget at sige – det er kun smagen og sødmen af suppen det kan ændre på.

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Dianna Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)