Opskrift på den bedste cremede tomatsuppe - tomatsuppe med fløde.
Ret Hovedret, Suppe
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Cremet suppe
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
2
løg, grofthakkede
3fed
hvidløg, hakket
200ggulerødder, skåret i små tern
3spsk
tomatkoncentrat
2dsflåede eller hakkede tomater
1 1/2dlpiskefløde
7dlgrøntsags bouillon
1 1/2tsk
tørret basilikum
Salt og friskkværnet peber
Olie
Evt. sukker
Sådan gør du
Varm en gryde op, og steg løg, hvidløg og gulerødder i en god sjat olie i ca. 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.Løgene skal ikke tage farve, blot steges klare.
Tilsæt tomatkoncentrat og basilikum, og lad det stege med i 1 minuts tid.
Tilsæt derefter tomat, bouillon og fløde, og lad suppen koge, gerne under låg, i ca. 30 minutter - eller til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen glat og smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.
Server suppen med f.eks. pasta, croutoner, creme fraiche, flute eller lignende.