Nem og lækker tærte med artiskokker, spinat og ost toppet på en bund af butterdej, og bagt til den er sprød og lækker. Den tager ingen tid at lave sådan en butterdejstærte, og den smager bare helt fantastisk.
Jes og jeg fik for mange år siden den lækreste artiskok/spinat/ostedip da vi var på ferie i Miami, og det er her mit forsøg på at servere den som tærte, og det fungerer altså helt fantastisk.
Tærten kan serveres lun umiddelbart efter bagning, men kan også sagtens serveres kold. Efter en tur på køl, kan den også sagtens lune på ny i ca. 5 minutter ved 200 grader.
Perfekt sammen med en god grov salat, som tilbehør til grillretter, på tapasbordet eller lignende.
Prøv også min andre versioner som du finder herunder:
Butterdejstærte med tomat, ricotta og feta – Klik her
Butterdejstærte med spinat, svampe og fetacreme – Klik her
Butterdejstærte med løg, ricottacreme og timian – Klik her
Butterdejstærte med friske asparges og ricottacreme – Klik her
Butterdejstærte med artiskokker, spinat og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 1 glas artiskokker i lage – ca. 140 g. drænet vægt
- 80 g frisk spinat, ca. 2 håndfulde
- 1 stor løg, skåret i strimler
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 100 g revet mozzarella
- 80 g vesterhavsost, rav ost eller lignende – revet
- 2 spsk sesam
- Salt og peber
- Olie
- Friske fintsnittede forårsløg til servering
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.Smør gerne kanterne med en smule olie eller en sammenpisket æg, så hænger sesamfrøene bedre ved.
- Drys kanten med sesam og for bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.*Butterdejen vil naturligt hæve op, – den "punkterer" du blot når den kommer ud af ovnen og skal toppes med fyld.
- Varme en smule olie på en pande og steg løg og hvidløg af i et par minuter.
- Tilsæt spinaten, vend det godt sammen og krydr med salt og peber. Sluk for blusset når spinaten er faldet sammen.
- Dræn artiskokkerne for væde, – er stykkerne meget store/tykke kan du med fordel dele dem i mindre stykker.
- Fordel mozzarellaen og halvdelen af vesterhavsosten på den lune tærtebund og top med artiskokkerne samt fyldet fra panden – sørg for at hele tærte får lidt af alt fyldet.
- Drys den sidste vesterhavsost over, – og bag butterdejstærten videre i ca. 10-14 minutter, til kanterne er gyldne og osten er helt smeltet.
- Lad butterdejstærten hvile 5 minutter inden den serveres, og top den med fintsnittet forårsløg. Tærten kan også serveres kold, – og den kan ligeledes lunes hvis den har været en tur på køl. Varm ovnen op til 200 grader og varm den i ca. 5 minutter.