Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme - Opskrift på butterdejtærte

Butterdejstærte med svampe, spinat, feta og ricotta

Butterdejstærte med svampe, spinat, feta og ricotta
Opskrift på nem og lækker tærte, lavet på butterdej - toppet me stegte svampe, spinat, feta/ og ricotta.
Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme - Opskrift på butterdejtærte

Nem og lækker tærte på en bund af butterdej, – toppet med feta/ricotta creme og stegte svampe, spinat og hvidløg. Den tager ingen tid at lave, og den smager bare helt fantastisk.
Tærten kan serveres lun umiddelbart efter bagning, men kan også sagtens serveres kold.
Perfekt på frokostbordet, tapasbordet, som tilbehør til frillen, eller som hoved måltid med en god salat til, – både frokost og aften.

Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme - Opskrift på butterdejtærte

Butterdejstærte med svampe, spinat, feta og ricotta

Opskrift på nem og lækker tærte, lavet på butterdej – toppet me stegte svampe, spinat, feta/ og ricotta.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 200 g brune champignon, halveret og skåret i skiver
  • 2 håndfulde spinat, – ca. 80 g.
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 150 g ricotta
  • 80 g feta
  • 1 spsk sesam
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. frisk blød timian til toppen

Sådan gør du

  • Rør ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med en smule salt og peber. Stil til side.
  • Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå. Du skal ikke rulle ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
  • Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
  • Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Rør i mellemtiden ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med en smule salt og peber. Stil til side.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg svampene af ved god høj varme til de er gyldne og al væden er fordampet.
  • Skru ned for blusset og tilsæt forårsløg, hvidløg og spinat, krydr med salt og peber og varm med et minuts tid til spinaten er faldet sammen.
  • Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejsbund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smører den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
  • Fordel svampefyldet på toppen, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
  • Lad tærten køle af, gerne på bagepapiret på en rist, i små 5 min. inden den serveres, og top den evt. med frisk blød timian eller lidt fintsnittet forårsløg.
    Tærten kan også serveres kold.
Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme - Opskrift på butterdejtærte
Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme – Opskrift på butterdejtærte
Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme - Opskrift på butterdejtærte
Butterdejstærte med svampe, spinat og fetacreme – Opskrift på butterdejtærte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse