Nem og lækker tærte på en bund af butterdej, – toppet med feta/ricotta creme og stegte svampe, spinat og hvidløg. Den tager ingen tid at lave, og den smager bare helt fantastisk.
Tærten kan serveres lun umiddelbart efter bagning, men kan også sagtens serveres kold.
Perfekt på frokostbordet, tapasbordet, som tilbehør til frillen, eller som hoved måltid med en god salat til, – både frokost og aften.
Butterdejstærte med svampe, spinat, feta og ricotta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 200 g brune champignon, halveret og skåret i skiver
- 2 håndfulde spinat, – ca. 80 g.
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 150 g ricotta
- 80 g feta
- 1 spsk sesam
- Salt og peber
- Olie
- Evt. frisk blød timian til toppen
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
- Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.Smør gerne kanten med en smule olie eller et sammenpisket æg, – så hænger sesamfrøene bedre ved.
- Rør i mellemtiden ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med en smule salt og peber. Stil til side.
- Varm en smule olie på en pande, og steg svampene af ved god høj varme til de er gyldne og al væden er fordampet.
- Skru ned for blusset og tilsæt forårsløg, hvidløg og spinat, krydr med salt og peber og varm med et minuts tid til spinaten er faldet sammen.
- Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejsbund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smører den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
- Fordel svampefyldet på toppen, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
- Lad tærten køle af, gerne på bagepapiret på en rist, i små 5 min. inden den serveres, og top den evt. med frisk blød timian eller lidt fintsnittet forårsløg. Tærten kan også serveres kold.
Vidunderlig opskrift. Smagte super dejlig!
Hej Lene
Åhhh hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Hvor finder du butterdej, for den du bruger er jo ikke den fra frost de er jo små.
Ser så lækkert ud
Hej Rina
Jamen de ligger altid ved fersk pizzadej, tærtedej osv., – køber det i både Føtex, Kvickly, netto og lignende:)
Dbh Dianna
Den ser lækker ud! Ved du, om den skal spises samme dag pga. butterdejen, eller stadig er god efter en nat i køleskab?
Hej Louise
Tusind tak 🙂
Den kan sagtens holde sig på køl natten over, – butterdejen forbliver faktisk forholdsvis sprød 🙂
Og ellers kan den sagtens lunes i ovnen igen 🙂
Kh Dianna
En dejligt opskrift! 😀
Hej Kitty
Tusind tak for din dejlige besked:)
Kh Dianna
Hej
Det er en nem og lækker ret kan den fryses?
Det er en skøn ret med lækker smag.
Hej Anne
Tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna