Super nem og virkelig lækker løgtærte bagt med butterdej, ricotta/feta creme og frisk timian.
Den tager virkelig ingen tid at lave, og så er den perfekt både som tilbehør til grillretter, på tapasbordet, til frokost eller aftensmad med en god salat til.
Løgtærte med butterdej, ricotta og timian
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 4 mellemstore løg, gerne både røde og hvide
- 1-2 forårsløg, fintsnittet
- 150 g ricotta
- 80 g feta
- 1 spsk friske timianblade
- 1 spsk sesam
- Salt og peber
- Olie
- Frisk timian til toppen
Sådan gør du
- Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå. Du skal ikke rulle ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
- Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Rør ricotta, smuldret feta og timian sammen, og krydr med salt og peber.
- Skær løgene i skiver på ca. 2 mm. i tykkelsen, – det er vigtigt de ikke er tykkere, for at nå at blive tilberedt
- Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, – undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
- Fordel løgringene på toppen af ricotta cremen, – fordel dem så der både er store og små ringe over hele fladen.
- Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader, og lad den køle af ca. 5 min. inden den serveres. Top med fintsnittet forårsløg og frisk timian.Tærten kan også serveres kold.