Opskrift på den lækreste butterdejstærte med artiskokker, spinat, mozzarella og vesterhavsost.
Ret Brød, Frokost, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rullebutterdej
1glasartiskokker i lage - ca. 140 g. drænet vægt
80gfrisk spinat, ca. 2 håndfulde
1stor løg, skåret i strimler
2fedhvidløg, revet eller presset
100grevet mozzarella
80gvesterhavsost, rav ost eller lignende - revet
2spsksesam
Salt og peber
Olie
Friske fintsnittede forårsløg til servering
Sådan gør du
Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.Smør gerne kanterne med en smule olie eller en sammenpisket æg, så hænger sesamfrøene bedre ved.
Drys kanten med sesam og for bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.*Butterdejen vil naturligt hæve op, - den "punkterer" du blot når den kommer ud af ovnen og skal toppes med fyld.
Varme en smule olie på en pande og steg løg og hvidløg af i et par minuter.
Tilsæt spinaten, vend det godt sammen og krydr med salt og peber. Sluk for blusset når spinaten er faldet sammen.
Dræn artiskokkerne for væde, - er stykkerne meget store/tykke kan du med fordel dele dem i mindre stykker.
Fordel mozzarellaen og halvdelen af vesterhavsosten på den lune tærtebund og top med artiskokkerne samt fyldet fra panden - sørg for at hele tærte får lidt af alt fyldet.
Drys den sidste vesterhavsost over, - og bag butterdejstærten videre i ca. 10-14 minutter, til kanterne er gyldne og osten er helt smeltet.
Lad butterdejstærten hvile 5 minutter inden den serveres, og top den med fintsnittet forårsløg. Tærten kan også serveres kold, - og den kan ligeledes lunes hvis den har været en tur på køl. Varm ovnen op til 200 grader og varm den i ca. 5 minutter.