Butterdejstærte med tomat - Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme

Butterdejstærte med tomat, ricotta og feta

Butterdejstærte med tomat, ricotta og feta
Nem og lækker tomattærte med burtterdej og ricottacreme med feta.
Butterdejstærte med tomat - Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme

Nem og lækker tomattærte på en bund af butterdej toppet med ricotta/feta creme og hjemmelavet italiensk krydderi. Den tager ingen tid at lave, og den smager bare helt fantastisk.
Tærten kan serveres lun umiddelbart efter bagning, men kan også sagtens serveres kold.
Perfekt sammen med en god grov salat, som tilbehør til grillretter og lignende.

Butterdejstærte med tomat - Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme

Butterdejstærte med tomat, ricotta og feta

Nem og lækker tomattærte med burtterdej og ricottacreme med feta.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterddej
  • 8 mellemstore tomater
  • 8-10 cherrytomater, gerne i forskellige farver
  • 150 g ricotta
  • 80 g feta
  • 1 tsk italiensk krydderi
  • 1 spsk sesam
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. frisk timian til toppen

Sådan gør du

  • Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå. Du skal ikke rulle ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
  • Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
  • Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Rør ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med salt og peber.
  • Skær tomaterne i skiver og læg dem til siden.
  • Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, – undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
  • Læg tomatskiverne på toppen af ricotta cremen, – fordel dem så der både er store og små skiver over hele fladen.
  • Drys med hjemmelavet italiensk krydderi og krydr med en smule salt og peber.
  • Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader, og lad den køle af ca. 5 min. inden den serveres. Tærten kan også serveres kold.
Butterdejstærte med tomat - Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme
Butterdejstærte med tomat – Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme
Butterdejstærte med tomat - Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme
Butterdejstærte med tomat – Opskrift på tomattærte med ricotta/feta creme

Kommentarer

  1. Marianne

    5 stars
    Utrolig lækker og velsmagende. Er nem at lave

    • Hej Marinanne

      Ej hvor skønt du kan lide den, det er jeg super glad for at høre.
      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*