Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta

Aspargestærte med butterdej og ricotta creme

Aspargestærte med butterdej og ricotta creme
Opskrift på den nemmeste aspargestærte med en lækker ricotta creme på en sprød butterdejs bund.
Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta

Nem og lækker butterdejstærte fyldt med grønne asparges, og en lækker ricotta creme med hvidløg og parmesan. Server den alene, med en god grov salat eller som tilbehør til en gang grill, på tapas bordet eller lignende.
Den tager ikke mange øjeblikke at bikse sammen, og den smager bare så dejligt og er utrolig smuk på bordet.
Skulle der være et stykke til overs kan den lunes i 5 min. ved 200 grader, – så er den så godt som ny. Tærten kan også nydes kold.

Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta

Aspargestærte med butterdej og ricotta creme

Opskrift på den nemmeste aspargestærte med en lækker ricotta creme på en sprød butterdejs bund.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g friske grønne asparges, gerne tynde – Ca. 30 stk
  • 150 g ricotta
  • 35 g parmesan, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal
  • 2 spsk sesam
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. frisk timian til toppen

Sådan gør du

  • Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå.
  • Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
  • Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Skær enderne af de grønne asparges, – de skal gerne være lige lange og passe med målene inde i tærte "udskæringen".
  • Blancher de grønne asparges i en smule let saltet vand på en pande i 3-4 min. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand og dup dem tørre i et viskestykke
  • Rør ricottaen sammen med parmesan, hvidløg, citron skal og saft, og smag til med salt og peber.
  • Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, – undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
  • Læg de grønne asparges oven på ricotta cremen, – læg dem skiftevis med hovedet den ene og anden vej.
  • Pensl de grønne asparges med en smule olie, drys med lidt salt og peber, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta
Aspargestærte – Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta
Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta
Aspargestærte – Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta
Aspargestærte - Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta
Aspargestærte – Opskrift på tærte med butterdej, asparges og ricotta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)