Prøv denne skønne og utroligt cremede bønnehummus, hvor jeg har anvendt hvide bønner (cannellini bønner) som base for at skabe en blød og lækker konsistens. Denne bønne hummus er tilsmagt med hvidløg, tahin og friskpresset citronsaft, som giver en frisk og velbalanceret smag. Ee god olivenolie og det strejf af spidskommen fuldender denne lækre dip.
Bønnehummus er ikke blot nem at tilberede, den er også utrolig alsidig. Brug den som en smagfuld dip til friske grøntsager, som en lækker spread i sandwich eller som en del af et farverigt tapas meze bord. Den er også ideel til at pifte ethvert måltid op, hvad enten det er til hverdag eller fest.
Lækre dips og dressinger
Er du vild med min bønnehummus og klar til at udforske flere kreative og velsmagende dips? På Gourministeriet finder du et væld af nemme opskrifter på dips og dressinger, der kan tilfredsstille enhver smag.
Find dine egne favoritter via linket her.
Bønnehummes – Hummus af hvide bønner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ds cannellini bønner/hvide bønner
- 1/2 dl olivenolie – måske lidt mere
- 2 spsk tahin – klik her for opskrift
- 1/2-1 citron, saften heraf
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 tsk spidskommen, stødt
- 1/2 tsk salt
- Vand
Sådan gør du
- Hæld bønner, olivenolie, tahin, spidskommen, salt, hvidløg og saften af 1/2 citron i en blender, minihakker eller lignende.Blend det godt sammen.
- Smag til med mere citronsaft og evt. salt – og juster konsistensen med en smule mere olie, eller lidt koldt vand, hvis der er behov for det.Blend igen, til din hummus er blød og creme.
- Anret din hummus I en skål, og top den evt. med olivenolie, lidt grønt og et drys friskkværnet peber.